Călătorii certați cu igiena ar putea fi dați jos din autobuze

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Călătorii certați cu igiena ar putea fi dați jos din autobuze
Administrație, Sănătate 18 Noiembrie 2019 / 16:31 711 accesări 3 comentarii

Autorităţile constănţene caută soluţii pentru a-i putea da jos din autobuze pe călătorii certați cu apa și săpunul. Declaraţia îi aparţine primarului Constanţei, Decebal Făgădău, şi vine în contextul în care în municipiu s-au înregistrat, în ultima perioadă, peste 100 de cazuri de hepatită. „Împreună cu Poliţia Locală am avut discuţii şi sper să găsim formula legală prin care să oprim autobuzul şi să îi dăm jos pe cei care nu se spală. Ştim foarte bine că există unele trasee şi unele intervale orare în care oamenii de bună credinţă trebuie să-i suporte pe cei certaţi cu igiena. Vrem să intervenim pentru a nu face din autobuzele noastre, indiferent că vorbim de cele noi sau cele vechi, un focar de infecţie pentru pentru toţi utilizatorii mijloacelor de transport în comun”, a declarat, luni, Decebal Făgădău, la finalul ședinței extraordinare a Consiliului Local Municipal Constanța, de luni 18 noiembrie. . Acesta a explicat că nu vrea să insulte pe nimeni, ci doar să protejeze constănţenii care circulă cu mijloacele de transport în comun. „Căutăm şi analizăm absolut toate implicaţiile, pentru că ea este o acţiune bună, corectă, pe care noi nu o facem din dorinţa de a insulta sau batjocori pe cineva, ci din dorinţa de a-i proteja pe ceilalţi participanţi, călători din mijloacele de transport în comun”, a spus Decebal Făgădău. „Dar, întrucât avem o experienţă vastă în a fi reclamaţi şi blocaţi, tocmai de aceea nu facem această acţiune până nu analizăm absolut toate implicaţiile, pentru a fi convinşi că acţiunea noastră este sută la sută legală", a mai spus primarul Constanţei. De asemenea, primarul a făcut apel la părinţi să aibă grijă de igiena copiilor lor, mai ales a celor care folosesc autobuzele: „Fac apel la părinţi şi la copii să crească gradul de igienă, mai ales în cazul celor care folosesc mijloacele de transport în comun”. Declaraţiile primarului Constanţei vin în contextul în care, în ultimele luni, în Constanţa au fost înregistrate peste 100 de cazuri de hepatită, majoritatea pacienţilor fiind copii. Săptămâna trecută, o şcoală gimnazială din Constanţa a fost închisă două zile, pentru dezinfecții, după ce au fost identificaţi cinci elevi cu hepatită A.

Loading...

3 comentarii

Celin Dihor 19:31:10 / 18 Noiembrie 2019
Jos cu lavandele

Asta e dus cu capul .Ori vrea si el sa se bage in seama si nu stie cum ,ori are niste consiliere panarame .O sa ajungem sa ne paruim prin autobuze .Pai eu folosesc numai parfumuri si deodorante scumpe de 3-400 euro si nu pot sa suport pe amarati aia care dau 10 ron pe o lavanda ,deci il dau jos .Faceti autobuze speciale pentru cei care miros frumos si pentru cei care transpira si miros urat .Dupa ce ca esti prost mai esti si tampit sa iesi cu asemenea declaratie .

constantean 09:42:05 / 19 Noiembrie 2019
Civilizatie 0

Excelenta idee! Deja tapiteriile scaunelor noilor autobuze s-au imbacsit de mirosuri de betivi, fumatori, tigani si alti nespalati putitori. Nici aerul conditionat nu face fata duhorilor grele ale unora, nu putini, care se intalnesc cu apa, sapunul si deodorantul la 5 zile.

Nasucu 10:07:23 / 19 Noiembrie 2019
Sunt solutii multiple

Ar trebui ca cei care verifica biletele sa fie denumiti controlori -mirositori ,pentru ca atunci cand verifica biletele sa si miroasa calatorii .Care pute ,jos cu taranu .Mai este o solutie dar care necesita sprijin material de la primarie.In spatele autobuzului sa fie atasata o remorca baie cu dus toaleta deo e.t.c. Care pute sa fie bagat in remorca ,ferchezuit ,parfumat dupa care poate sa stea in autobuz.Ori la urcare in autobuz calatorii sa primeasca dopuri de nas ,pe care la coborare sa le predea pentru a fi refolosite .i

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2004 secunde