Calendarul Bacalaureatului de toamnă 2024

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Calendarul Bacalaureatului de toamnă 2024

Educație 06 August 2024 / 09:04 619 accesări
Foto: pexels.com

Foto: pexels.com

Prima probă de la examenul de Bacalaureat 2024, sesiunea din toamnă, are loc joi, 8 august. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, elevii vor începe examenul cu evaluarea competențelor de comunicare la limba română. Competențele de evaluare a comunicării în limba română, proba orală, se vor susține joi, 8 august, dar și vineri, 9 august, zi dedicată și competențelor de evaluare a comunicării în limba maternă, proba orală.
Fiecare centru de examen va anunța programul stabilit și planificările pentru candidații înscriși pe baza calendarului general. Este recomandat să se verifice informările centrului de examen unde urmează să se suțină probele.

Calendar complet al sesiunii de toamnă de la BAC 2024:

8 – 9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A;

9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B;

12 august 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D;

13 – 14 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C;

19 august 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă;

20 august 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă;

21 august 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă;

22 august 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă;

26 august 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 18.00);

27 – 29 august 2024: Rezolvarea contestațiilor; 30 august 2024: Afișarea rezultatelor finale.

Candidații nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații la Bacalaureat 2024 pentru una sau mai multe probe. Depunerea contestației reprezintă un drept legitim pentru fiecare cadidat la o nouă evaluare, însă nu garantează o creștere a notei.

Orice candidat va completa și semna o declarație tip în care menționează că a luat la cunoștință nota acordată, dar și faptul că, după soluționarea contestației, nota inițială poate suferi modificări, prin creștere sau descreștere, după caz. Lucrările de contestații ajung într-o comisie de profesori evaluatori care vor recorecta și vor acorda note potrivit baremului de evaluare pentru probele scrise. Ulterior, lucrările elevilor sunt sigilate și trimise către președintele comisiei de contestații, care va compara notele acordate după reevaluare cu notele obținute la prima corectură. În cazul în care, diferența de notare dintre cele două corecturi este mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, lucrarea va fi reevaluată de către alți doi profesori evaluatori. Nota obținută în urma contestațiilor este definitivă și nu mai poate fi modificată.

În sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2024 se pot înscrie elevii care nu au intrat în sesiunea de vară a examenului din cauza unor corigențe, cei care nu au promovat examenul în sesiunea de vară a acestui an, candidați care au picat Bacul în alte sesiuni din anii precedenți și candidații care au terminat liceul în alți ani, dar nu au putut susține până acum probele examenului.



Ştiri recomandate

12