California, în flăcări! 22 de incendii și zeci de morți

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
California, în flăcări! 22 de incendii și zeci de morți
Externe 12 Octombrie 2017 / 12:11 529 accesări 0 comentarii

California a făcut apel la statele vecine și nu numai pentru ajutor în lupta împotriva incendiilor deosebit de violente care s-au soldat cu 23 de morți de duminică, iar situația ar urma să se înrăutățească, potrivit autorităților, relatează joi AFP. Situația "va continua să se înrăutățească înainte de a se ameliora", a avertizat Ken Pimlott, responsabil din cadrul departamentului californian pentru păduri și luptă împotriva incendiilor, în cadrul unei conferințe de presă transmise pe Facebook. "Este un eveniment grav, sever, catastrofic. Aceste incendii ard literal mai repede decât poate alerga un pompier în anumite zone", a mai afirmat el. Alimentate de rafale de vânt cu viteze de peste 60 km/h și în contextul în care umiditatea aerului este de doar 8%, 22 de incendii au distrus de duminică aproape 70.000 de hectare în opt comitate. Pompierii estimează că aproape 3.500 de clădiri au fost distruse.

Peste 8.000 de pompieri luptă pentru stingerea flăcărilor, sprijiniți din aer de peste 70 de elicoptere, 30 de avioane încărcate cu apă și la sol de sute de vehicule. Autoritățile din statul american cu cea mai mare populație a obținut deja întăriri din statele apropiate Nevada, Washington, Oregon sau Arizona, și altele urmează să ajungă.

Garda națională din California a desfășurat 700 de soldați, cărora urmau să li se alăture miercuri și joi 1.800 de persoane suplimentare, a anunțat generalul maior Dave Baldwin, șef de stat major al organizației. Potrivit serviciilor de salvare, incendiile s-au soldat cu 23 de morți, în condițiile în care precedentul bilanț era de 21 de morți.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2627 secunde