Călin Popescu Tăriceanu îi cere Vioricăi Dăncilă un nou program de guvernare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ultimatum dat de liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu îi cere Vioricăi Dăncilă un nou program de guvernare
Politică 12 August 2019 / 17:39 288 accesări 1 comentariu

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu i-a solicitat premierului Viorica Dăncilă să răspundă, până pe 20 august, solicitărilor ALDE privind un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată "care să aibă ca principal atu competenţa". ALDE a transmis, într-un comunicat de presă, că rectificarea bugetară adoptată de Guvern este nerealistă iar rezultatul exerciţiului bugetar arată "incapacitatea administrativă de a pune în aplicare marile proiecte de investiţii stabilite".

"La începutul anului, pe fondul discuţiilor pentru construirea bugetului, preşedintele ALDE a primit asigurări că o serie de proiecte majore de investiţii, îndeosebi în infrastructură, vor primi resurse financiare. Astăzi, prin modul în care a fost conceput proiectul de rectificare bugetară, se constată eşecul acestor promisiuni. Miniştrii ALDE care au participat astăzi la sedinţa de guvern au subliniat aceste nerealizări", mai arată sursa citată.

Tăriceanu a avut luni o discuţie cu premierul Dăncilă, înainte de şedinţa de guvern, pe tema colaborării viitoare la nivelul coaliţiei, "astfel încât să fie asigurată o bună guvernare". "În viziunea ALDE buna guvernare presupune o reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa. În acest sens, preşedintele Tăriceanu a rugat-o pe doamna prim-ministru Dăncilă ca, până pe 20 august, să prezinte un set de măsuri care să răspundă acestor deziderate, precum şi aşteptărilor cetăţenilor, pentru ca aceştia să îşi recâştige încrederea în actul de guvernare", transmite ALDE.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.4717 secunde