Camelia Bogdan, audiată în dosarul privind dezvăluirile lui Sebastian Ghiță

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Camelia Bogdan, audiată în dosarul privind dezvăluirile lui Sebastian Ghiță

22 Februarie 2017 / 15:52 223 accesări

Fosta judecătoare, Camelia Bogdan, este audiată, la ora trasmiterii acestei știri, la Parchetul General, în calitate de martor, în dosarul deschis ca urmare a înregistrărilor lui Sebastian Ghiță.

Camelia Bogdan a ajuns, miercuri, la sediul Parchetului General pentru a da declarații în dosarul de abuz în serviciu deschis după ce Sebastian Ghiță a difuzat o înregistrare în care fostul președinte al României, Traian Băsescu, vorbește despre intervenții în justiție, făcând referire, printre alții, la Camelia Bogdan.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis pe 8 februarie excluderea din magistratură a Cameliei Bogdan, unul dintre cei doi judecători care a decis condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA. Decizia Secției pentru judecători a fost luată ca urmare a unor acțiuni introduse pe rolul Inspecției Judiciare. Juriștii au stabilit că magistratul a săvârșit o abatere disciplinară în condițiile în care Camelia Bogdan a ar fi mers într-un sejur, în cadrul căruia ar fi predat funcționarilor din Ministerul Agriculturii, în perioada în care avea spre soluționare dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii era parte civilă. Cauza a ajuns la Secția pentru judecători a CSM în materie disciplinară, magistrații luând hotărârea ca judecătoarea să fie exclusă din magistratură.

În aceeași cauză, pe 17 ianuarie a fost audiat și Traian Băsescu.

Procurorii de la Parchetul General s-au autosesizat şi au deschis un dosar de abuz în serviciu în urma unei înregistrări difuzată de postul România TV, în care Sebastian Ghiță spune că fostul preşedinte Traian Băsescu are înregistrări cu Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi Cameliei Bogdan. Mai mult, postul prezenta o înregistrare cu Traian Băsescu în care acesta susţine că ştie cum a fost condamnat Dan Voiculescu şi cum era aranjată mutarea Cameliei Bogdan în locul magistratului Mustaţă.

În cadrul anchetei, procurorii verifică toate aspectele semnalate de fostul deputat, modul în ajung casetele cu înregistrări la România TV şi dacă a fost ajutat să se sustragă anchetelor.12
Pagina a fost generata in 0.5055 secunde