Camera Comunelor blochează un nou vot pe tema Acordului Brexit

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Camera Comunelor blochează un nou vot pe tema Acordului Brexit
Externe 21 Octombrie 2019 / 19:57 320 accesări 0 comentarii

John Bercow, preşedintele Camerei Comunelor, a blocat, luni după-amiază, o iniţiativă a Guvernului Boris Johnson de a programa un nou vot pe tema Acordului Brexit. John Bercow a argumentat că moţiunea este practic aceeaşi cu cea depusă sâmbătă de Guvernul Boris Johnson.

Camera Comunelor a aprobat sâmbătă un amendament introdus de parlamentarii Oliver Letwin (independent) şi Hilary Benn (laburist) care prevede ca decizia finală a Camerei Comunelor privind Acordul Brexit să fie luată abia după adoptarea legislaţiei definitive prevăzută de acest tratat. Adoptarea legislaţiei asociate Acordului Brexit va dura cel puţin câteva luni.

Parlamentul European a anunţat luni că nu va ratifica Acordul Brexit până când documentul nu va fi aprobat de Camera Comunelor.

Premierul Boris Johnson a trimis o scrisoare formală prin care solicită amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a anunţat, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, Donald Tusk, preşedintele în funcţie al Consiliului European. "Solicitarea de prelungire a procedurii Brexit tocmai a ajuns. Voi începe consultările cu liderii Uniunii Europene pentru a stabili cum să reacţionăm", a declarat Donald Tusk. Conform unor surse de la Bruxelles, Uniunea Europeană este dispusă să acorde Marii Britanii o nouă amânare a Brexit, în contextul impasului politic de la Londra.

Boris Johnson declarase la nivel public că nu va solicita amânarea Brexit, argumentând că săptămâna viitoare aceasta să obţină aprobarea de către Camera Comunelor a Acordului de retragere a ţării din UE şi a legislaţiei aferente.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1692 secunde