Camera Deputaţilor a adoptat abrogarea recursului compensatoriu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Camera Deputaţilor a adoptat abrogarea recursului compensatoriu
Politică, Justiție 04 Decembrie 2019 / 12:03 1822 accesări 0 comentarii

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu, cu amendamentul prin care este stabilită perioada pentru care se aplică măsurile compensatorii persoanelor deţinute în condiţii improprii. Proiectul a fost adoptat cu 285 pentru și 5 abțineri.

Proiectul a fost depus în februarie, a primit avizul negativ al Guvernului Dăncilă şi a fost respins de Senat, prima Cameră sesizată, în luna iunie. Potrivit iniţiatorilor legii, ”unul dintre scopurile pedepsei nu este realizat în România şi anume cel privitor la reintegrarea socială şi evitarea recidivei de către persoane condamnate penal”.

”Scopul acestei iniţiative legislative este de a elimina perturbările sociale provocate de Legea 169 din 2017 pe de o parte şi de a modifica Codul Penal pentru a spori încrederea populaţiei în funcţia de prevenţie a pedepsei”, arată iniţiatorii legii.

Proiectul legislativ a trecut, marţi, de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, cu unanimitate de voturi, fiind acceptate amendamente din partea PNL şi USR.

Liderul PRO România, Victor Ponta, a comentat, după vot, abrogarea recursului compensatoriu. Ponta spune că abrogarea legii este un lucru bun, dar care va avea și urmări negative. „Trebuia să venim cu o soluție pentru acordul cu UE și cu soluții pentru banii pe care îi vom plăti. Cei de la CEDO nu ne-au cerut să eliberăm criminali și violatori, ci să respectăm niște standarde. Partea rea e că vom plăti milioane de euro amenzi pentru condiții", a declarat Ponta.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.4714 secunde