Campania „Brâncuși e al meu“, sprijinită cu 50% din încasările unui concert

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Festivalul Icon Arts

Campania „Brâncuși e al meu“, sprijinită cu 50% din încasările unui concert

Cultură 25 Iulie 2016 / 18:06 474 accesări

Festivalul Icon Arts donează 50% din încasările obținute din vânzarea biletelor la concertul "Anotimpuri. Vara-Catulli Carmina de Carl Orff", ce va avea loc pe 29 iulie, la ora 19.00, la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat din Sibiu, pentru achiziţionarea scupturii "Cumințenia Pământului". “Brâncuși e și al Festivalului Icon Arts, și al sibienilor de aceea ne-am alăturat acestui demers pe care îl considerăm extrem de important pentru noi toți. Am decis să donăm jumătate din încasările pe care le vom avea din vânzarea biletelor la cel mai important eveniment al Festivalului, cantata Catulli Carmina, contribuind astfel la această acțiune de protejare a valorilor românești”, a declarat Sebastian Gheorghiu, directorul Festivalului Icon Arts.

Evenimentul principal al Festivalului Icon Arts va avea loc pe 29 iulie, la ora 19.00, celebrând premiera națională a Cantatei Catulli Carmina de Carl Orff, 10 ani de existență a Grupului Vocal Acapella, dar și 10 ani de când proiectul Icon Arts se desfășoară la Sibiu. Alături de Acapella, distribuția este întregită de Icon Arts Percussion Group, condus de Mircea Ardelanu - premiat în Elveția pentru montarea acestei lucrări, pianistul și aranjorul Mihai Murariu, soliștii Annemarie Condacse - soprană și Andrei Lazăr - tenor și dirijorul Mircea Holiartoc.

Organizatorii Festivalului Icon Arts se alătură astfel campaniei “Brâncuși e al meu”, donând 50% din încasările obținute din vânzarea biletelor la concertul “Anotimpuri. Vara - Catulli Carmina de Carl Orff”.

Scopul campaniei

Campania “Brâncuși e al meu“ are ca scop strângerea sumei de șase milioane de euro pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuși. ”Cuminţenia Pământului” a fost realizată de Brâncuși în anul 1907 și aparţine patrimoniului cultural naţional, în categoria Tezaur. Alături de “Sărutul” și “Rugăciunea”, marchează cea mai apreciată perioadă de creaţie a artistului. Este emblema “primelor sculpturi moderne din lume”. În prezent, ”Cuminţenia Pământului” este în proprietatea moștenitorilor arhitectului Gheorghe Romașcu, care a cumpărat opera de artă de la Constantin Brâncuși în anul 1911.



12