Campanie de prevenire desfășurată de polițiștii constănțeni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Campanie de prevenire desfășurată de polițiștii constănțeni
Eveniment 13 Aprilie 2019 / 11:45 239 accesări 0 comentarii

La data de 11 aprilie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu polițiști de la Postul de Poliție Fântânele, au desfăşurat activităţi preventive la Şcoala Gimnazială nr.1 din localitate.

Scopul acţiunii a fost conștientizarea consecințelor grave care se pot răsfrânge asupra copiilor din pricina violenței şi prevenirea bullyingului și a comportamentelor violente.

În acest context, poliţiştii au discutat cu elevii despre semnificaţia termenului de bullying, explicându-le totodată modalitățile de prevenire ale acestui fenomen. Totodată, în cadrul acestei activități, au fost prezentate tinerilor noțiuni legate de răspunderea penală și contravențională a minorilor, polițiștii sfătuindu-i pe elevi să ceară ajutorul părinților și profesorilor ori de câte ori sesizează un comportament agresiv din partea colegilor sau prietenilor.

Activităţile desfăşurate fac parte din Programul de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor - prioritate naţională şi locală şi proiectul “Pregătiți pentru viață”.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2291 secunde