Campanie împotriva traficului de persoane, în școlile constănțene

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Campanie împotriva traficului de persoane, în școlile constănțene

Educație 01 Martie 2019 / 16:14 1254 accesări

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța a participat alături de Centrul Regional Constanța al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane la desfășurarea de acțiuni de prevenire și informare în rândul tinerilor cu privire la combaterea fenomenului de trafic de persoane sub toate formele sale precum și la prezentarea unor oportunități și evenimente dedicate tinerilor existente prin programele Erasmus + și Corpul European de Solidaritate.

Sesiunile de informare, s-au desfășurat în următoarele unități școlare - Școala Gimnaziala nr. 1 Medgidia, Liceul Tehnologic D. Hurmuzescu Medgidia, Liceul Teoretic N. Bălcescu Medgidia, Școala Gimnaziala Nr. 4 M. Sadoveanu Medgidia, Liceul Tehnologic N. Titulescu Medgidia, Scoala Gimnaziala Nr. 7 M. Dragomirescu Medgidia, Sc. Gimnaziala Nr. 6 L. Grigorescu Medgidia, Colegiul Național K. Ataturk Medgidia, Liceul Teoretic Murfatlar, Liceul Tehnologic Dobrogrea Castelu.

Atelierele de informare s-au desfășurat în cadrul proiectului ”IA Atitudine! Împreună pentru siguranta ta!”, cuprinzand ateliere de informare pe toată luna februarie a anului 2019.

Informațiile prezentate sub forma flyerelor, prezentărilor video au cuprins testimoniale ale voluntarilor implicati în proiecte finantate din programul Corpul European de Solidaritate precum și persoane implicate în lupta împotriva traficului de persoane, ultimele evenimente si oportunități de participare pentru tineri existente în rețeaua EURODESK, prezentarea liniilor de acțiune finanțate prin programul Erasmus +, prezentarea conditiilor de accesare și participare a tinerilor în cadrul programului Corpul European de Solidaritate în proiecte de voluntariat, de angajabilitate și de implicare comunitară.

În cadrul acestor ateliere au participat 414 tineri.

Direcția Județeana pentru Sport și Tineret Constanța prin compartimentul tineret face parte din rețeaua EURODESK fiind punct de informare local în activitatea rețelei de a sensibiliza tinerii privind oportunitățile de mobilitate în scop educațional.12
Pagina a fost generata in 0.1769 secunde