Campanie inutilă de la Primărie: „Alege autobuzul”... ca să te enervezi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dezbateri fără sens. Acțiuni, lipsă

Campanie inutilă de la Primărie: „Alege autobuzul”... ca să te enervezi

Administrație 15 Aprilie 2019 / 17:50 4707 accesări

După cum le stă în obicei, autoritățile locale din Constanța au lansat o nouă campanie, de această dată menită să ne îndemne să alegem mijloacele de transport în comun. Evident, demersul se numește „Alege autobuzul“ și ar fi chiar lăudabil, dacă s-ar face acțiuni care s-ar și simți. Din păcate, chiar și cu cele 104 autobuze noi, progresele nu se văd.

După cum le stă în obicei, autoritățile locale din Constanța au lansat o nouă campanie, de această dată menită să ne îndemne să alegem mijloacele de transport în comun. Evident, demersul se numește „Alege autobuzul“ și a fost lansată în cadrul unor sesiune de dezbateri ce au avut loc în cadrul proiectului „PORTIS (PORT-Cities: Innovation for Sustainability) - Dezvoltare durabilă prin inovare”. „La eveniment au participat toți actorii de la nivel local (cu excepția presei, care nu a fost chemată - n. r.) care s-au implicat în găsirea de soluții pentru asigurarea unei mobilități urbane durabile în municipiul Constanța și în Zona Metropolitană Constanța: Primăria Constanța, ADI ZMC, Universitatea „Ovidius“ Constanța, Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța, Portul Constanța, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța. Prezenta reuniune de lucru organizată în cadrul Forumului de Mobilitate Urbană Durabilă survine atât în contextul activității specifice desfășurate în cadrul proiectului PORTIS, cât și în perspectiva identificării și implementării unor soluții moderne și eficiente privind îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța”, precizează Primăria Constanța, într-un comunicat.

CUM ÎNCURAJEAZĂ PRIMĂRIA MERSUL CU AUTOBUZUL: SCOȚÂNDU-NE DIN PEPENI!

Reprezentanții autorităților locale amintesc că, printre măsurile de încurajare a utilizării mijloacelor de transport în comun pe care le-au luat până acum se numără extinderea liniei 42 în Portul Constanța. Mai exact, de luni până vineri, în intervalul orar 6.30 - 8.30 și 14.30 - 17.30, autobuzele 42 vor pleca din Tomis Nord și vor circula pe ruta Centru - Poarta 2 - Poarta 1 - Incinta Port (până la Cuibul Reginei - Dana Militară) și retur pe același traseu, acoperind astfel orele de vârf din perioada începerii și încheierii activității instituțiilor și operatorilor portuari. De asemenea, Primăria a menționat și planurile de resistematizare a marilor bulevarde, prin Programul Operațional Regional. Proiectele cu pricina presupun: piste pentru biciclete, benzi dedicate transportului public și modernizarea traseelor pietonale. „Acest proiect va schimba radical modul în care se circulă în municipiul Constanța, pornind de la intersecția municipiului Constanța cu localitățile Agigea și Cumpăna și ajungând până la intrarea în stațiunea Mamaia”, au declarat reprezentanții Primăriei. Ar fi lăudabilă inițiativa Primăriei Constanța de a încuraja mersul cu autobuzul, dacă ar face acțiuni care s-ar și simți. Din păcate, chiar și cu cele 104 autobuze noi, progresele nu se văd. Timpul de așteptare în stații este în continuare foarte mare, nu am scăpat nici pe departe de aglomerație, iar riscurile nu au dispărut în totalitate pentru călători. În plus, sunt în continuare prea multe rable printre autobuze, iar până va reuși Primăria să achiziționeze mijloace de transport în comun electrice... Dumnezeu cu mila.12