Campanie masivă de vaccinare: peste 10 milioane de copii vor fi imunizaţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Campanie masivă de vaccinare: peste 10 milioane de copii vor fi imunizaţi

Externe 24 Septembrie 2018 / 22:56 309 accesări

Peste zece milioane de copii vor fi imunizaţi contra poliomielitei în cadrul unei noi campanii care începe luni în Pakistan, deşi în cursul acestui an s-a înregistrat un singur caz de îmbolnăvire, relatează Xinhua. Copiii, cu vârste de până la cinci ani, vor primi vaccinul antipoliomielitic pe cale orală în cadrul campaniei pentru eradicarea bolii infecţioase virală cu efecte debilitante, potenţial letală, potrivit informărilor emise de departamentele sanitare provinciale, citate de Radio Pakistan. Peste 45.000 de echipe în provincia estică Punjab, 25.000 în provincia Khyber Pakhtunkhwa din nord-vest şi 9.000 în Balochistan din sud-vest au fost constituite pentru administrarea picăturilor antipolio, conform departamentelor sanitare.

Echipele constituite vor fi amplasate în zona gărilor, a staţiilor de autobuz şi în principalele zone publice şi de asemenea vor efectua vizite din uşă în uşă. Au fost luate măsuri de securitate pentru asigurarea protecţiei lucrătorilor din cadrul echipelor de imunizare. Pakistan este una dintre cele trei ţări în care poliomielita este endemică, alături de Afganistan şi Nigeria.

Muhammad Safdar, coordonator naţional pentru poliemielită din Pakistan a declarat că până în prezent un singur caz a fost raportat în acest an în această ţară, după ce în 2017 au fost depistate opt cazuri. Safdar a precizat că numărul îmbolnăvirilor a scăzut în mod constant din 2014 când au fost raportate 306 cazuri de poliomielită.12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.1474 secunde