Campionatul de înot „OCEANMAN”, la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În premieră în România

Campionatul de înot „OCEANMAN”, la Constanța

Sport 13 Mai 2019 / 13:58 1597 accesări

România va găzdui, pentru prima dată, în această vară, la 16 iunie, pe „Plaja între diguri” din Constanța, cea mai importantă serie de competiții internaționale de înot în apă deschisă - „OCEANMAN”.

Competițiile de înot din seria internațională includ trei distanțe: sprint sea mile: de 1.852 m, limită de timp - 1 oră și 30 minute; half oceanman: de 5.000 m, limită de timp - 2 ore și 30 minute; oceanman: de 10.000 m, limită de timp - 4 ore și 30 minute.

La această cursă în apă deschisă pot participa atât sportivii profesioniști, cât și cei amatori, iar fiecare dintre ei va avea șanse egale să câștige titlul de „Oceanman”. Pentru fiecare distanță sunt stabilite limite de vârstă, după cum urmează: 1,8 km - de la 10 ani, 5 km - de la 14 ani, 10 km - de la 16 ani.

Cei care doresc să participe se pot înscrie accesând următorul link: http://oceanman-openwater.com/races/constanta.

„OCEANMAN” a fost dezvoltat de către înotători pentru înotători. Primele competiții internaționale de înot în apă deschisă din această serie au avut loc în 2015, în Italia și Spania, iar în 2016 „OCEANMAN” a devenit singurul campionat de „open water” din lume.

Datorită nivelului înalt de organizare și a posibilității de alegere a distanței conform nivelului de pregătire, seria de concursuri „OCEANMAN” adună anual mii de sportivi din întreaga lume. Primii zece finisheri din fiecare categorie de competiții internaționale sunt automat eligibili pentru participare la campionatul final, care are loc la sfârșitul fiecărui sezon.

Seria de competiții „OCEANMAN” se desfășoară în mod tradițional în cele mai pitorești și frumoase locații: pe insula Langkawi, din Malaysia, pe coasta estică a Spaniei, în peninsula Yucatan din Mexic, pe lacul Orta din Italia, în cel mai vechi oraș al peninsulei Mani din Grecia, pe coasta Golfului Persic din Dubai etc.12
Pagina a fost generata in 0.2046 secunde