Cancelarul Angela Merkel a promis vineri un „nou start“ al Europei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cancelarul Angela Merkel a promis vineri un „nou start“ al Europei
Externe 12 Ianuarie 2018 / 17:00 354 accesări 2 comentarii

Cancelarul Angela Merkel a promis vineri un 'nou start' al Europei după ce conservatorii şi social-democraţii germani au convenit să înceapă negocierile oficiale asupra unei 'mari coaliţii' guvernamentale la Berlin, transmite AFP, conform agerpres.ro. ''Lumea nu ne aşteaptă, lumea are nevoie de un nou start al Europei'', a declarat şefa executivului german într-o conferinţă de presă la Berlin. Ea a promis să 'consolideze şi reformeze' zona euro împreună cu Franţa. ''Dorim ca, în strânsă colaborare cu Franţa, să consolidăm durabil şi să reformăm zona euro'' pentru ca ea să poată ''rezista mai bine crizelor'', indică proiectul de acord convenit vineri dimineaţă de blocul conservator - format din Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi aliatul său bavarez, Uniunea Creştin-Socială (CSU) - şi Partidul Social-Democrat (SPD), după peste 24 de ore de tratative neîntrerupte.

Documentul de 28 de pagini nu oferă totuşi detalii despre proiectul preşedintelui francez Emmanuel Macron cu privire la crearea unui buget al zonei euro, a unui post de ministru al finanţelor pentru ţările din Uniunea Monetară şi a unui parlament propriu al zonei euro, dar se limitează la a indica faptul că noul guvern de la Berlin 'va examina' diferitele propuneri pe acest subiect. Proiectul de acord susţine însă crearea unui Fond Monetar European, pe baza fondului deja existent pentru ţările afectate de criza datoriilor (MES). Această idee, deja exprimată la nivel european, a fost susţinută mult timp de fostul ministru de finanţe Wolfgang Schauble, în prezent preşedinte al Bundestagului (camera inferioară a parlamentului federal german). Documentul se pronunţă pentru o continuare a procesului de integrare europeană în domeniile apărării şi imigraţiei.

CDU/CSU şi SPD au decis vineri să înceapă negocieri oficiale pentru formarea unei 'mari coaliţii' guvernamentale la Berlin. Acordul deschide calea pentru negocieri detaliate în următoarele săptămâni, eliminând incertitudinea din ultimele luni care a subminat rolul Germaniei în politica internaţională.

Înainte ca reprezentanţii conservatorilor şi ai social-democraţilor să lanseze negocierile oficiale, liderii SPD trebuie să-i convingă pe membrii formaţiunii să dea undă verde cu ocazia congresului din 21 ianuarie.

loading...

2 comentarii

ivan 12:45:41 / 13 Ianuarie 2018
start spre pensie

Individa asta nu -si ia startul spre pensie. Nu o mai suporta nici macar nemtii ei. I-a zapacit total. Europa este data peste cap. Lucreaza in tandem cu Putinsi se vede unde s-a ajuns.

Lucica 16:09:58 / 13 Ianuarie 2018
Prin perseverenta

"Prin perseverenta,multi oameni ajung la succes cu proiecte care pareau sa fie destinate esecului." BENJAMIN DISTRAELI O sansa pentru cei care vor succes.Numai trebuie sa astepti.Avem un proiect ambitios.Se lucreaza numai online,cite 2 ore pe zi.Drumul care libertatea financiara este liber.Ti -ar placea sa ajungi acolo?Info: lucicamiron12@gmail.com

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2113 secunde