Când ar putea începe reabilitarea Podului de la Butelii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nu se va închide Când ar putea începe reabilitarea Podului de la Butelii
Administrație 28 Februarie 2017 / 14:01 1887 accesări 1 comentariu

Incertitudinile legate de reabilitarea Pasajului Cumpenei, cunoscut drept Podul de la Butelii, sunt pe cale de a se risipi. După mai bine de un an de discuții și licitații, există șanse reale ca, în sfârșit, să se treacă la acțiune. În cadrul unei conferințe de presă, ce a avut loc după ședința de Consiliu Local Constanța din 28 februarie, primarul Decebal Făgădău a anunțat că lucrările de reabilitare a Pasajului Cumpenei, cum este denumit oficial Podul de la Butelii, ar putea începe, cel mai probabil, în aprilie. Făgădău a făcut aceste declarații în contextul în care aleșii locali au aprobat în ședință actualizarea devizului aferent acestor lucrări, un pas important pentru definitivarea documentației necesare derulării proiectului. „Dat fiind faptul că s-a schimbat legea, am fost nevoiți să reducem cota de TVA din sumele achitate pentru reabilitarea podului și să semnăm un act adițional în acest sens. După semnarea acestui act, voi convoca o comisie extinsă, formată atât din membrii Comisiei de Circulație din Constanța, cât și din reprezentanți ai CFR, ai Poliției Rutiere și echipa de proiect, astfel încât să facem o etapizare cât mai exactă a acestor lucrări. Este un proiect important, care va produce multe neplăceri, pe care încercăm să le atenuăm cât se poate de mult. Trebuie să îi asigur pe constănțeni că Podul de la Butelii nu va avea aceeași soartă cu cea a Podului de la Agigea”, a declarat Făgădău.

CUM SE VA CIRCULA PE POD ÎN PERIOADA LUCRĂRILOR

Dacă, în primă fază, se punea problema închiderii podului în perioada lucrărilor, acum s-a revenit asupra acestui aspect. Primarul a mai explicat că reabilitarea nu va presupune închiderea completă a Podului de la Butelii. „Încercăm să facem o organizare a lucrărilor, astfel încât să închidem, pe rând, câte o bandă pe sens. În primă fază vom lucra pe partea mediană a drumului, să scoatem șinele de tramvai, după care vom lucra pe celelalte benzi, astfel încât să asigurăm circulația pe câte o bandă pe sens și să se poată asigura măcar transportul în comun. Nu vrem să deviem rutele RATC pentru că asta ar însemna, automat, timpi mai mari de așteptare”, a mai spus Făgădău. El a adăugat că singurul moment în care va fi necesară închiderea completă a podului va fi la sfârșitul lucrărilor, când se va turna stratul de uzură. Cu toate acestea, se va găsi o soluție pentru reducerea disconfortului. Reabilitarea Podului de la Butelii costă aproximativ 1,2 milioane de euro, bani ce vor fi asigurați din bugetul local.

Citește și:

Progrese pentru reabilitarea Podului de la Butelii

Loading...

1 comentariu

costy 20:08:01 / 28 Februarie 2017
Îți recomand o afacere unică!

Oportunitatea anului 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: pacurarucostica1963@gmail com

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2666 secunde