Când ar putea veni Papa Francisc în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Anunţă Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti Când ar putea veni Papa Francisc în România La 20 de ani după vizita Papei Ioan Paul al II-lea
Religie 06 Octombrie 2018 / 11:07 415 accesări 3 comentarii

Papa Francisc ar putea vizita România în luna mai a anului viitor. Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti (ARCB) spune că informaţia nu a fost confirmată oficial de autorităţile de la Vatican, însă "există foarte mari şanse" ca această vizită să aibă loc în acea perioadă. Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice, a declarat vineri că Papa Francisc ar putea vizita România în luna mai a anului viitor. El a spus că autorităţile de la Vatican nu au făcut încă un anunţ oficial cu privire la această vizită, însă "sunt foarte mari şanse" ca aceasta să aibă loc. Francisc Doboş a explicat la România TV că vizita nu are loc în acest an pentru să că România, o ţară majoritar ortodoxă, sărbătoreşte Centenarul şi se doreşte evitarea oricărei interpretări a prezenţei Suveranului Pontif în acest context, astfel că s-a amânat pentru 2019. Papa Francisc ar fi al doilea papă care vizitează România după ce în mai 1999 ţara noastră a fost vizitată de către Papa Ioan Paul al II-lea. Aceasta a fost prima vizită a Papei într-o ţară majoritar ortodoxă şi prima vizită a unui suveran pontif în România.

Premierul Viorica Dăncilă a vizitat Vaticanul în luna mai a acestui an. Ea spunea atunci că, în discuţia pe care a avut-o la Vatican, Papa Francisc i-a confirmat că va veni anul viitor în România.

În martie 2017, preşedintele Klaus Iohannis anunţa, într-o conferinţă de presă susţinută la Roma, că i-a reiterat Papei Francisc invitaţia de a vizita România în 2018, iar Suveranul Pontif a părut "foarte interesat”, iar, dacă va fi posibil, acesta va onora invitaţia şi va veni în ţara noastră.

Tot atunci şi primarul Capitalei, Gabriela Firea, spunea că a discutat cu profesorul Alberto Quattrucci, secretar general al Comunităţii Sant`Egidio, despre "despre vizita în România, anul viitor (2018 - n.r.), a Suveranului Pontif Papa Francisc". "Am avut astăzi o întrevedere cu prof. Alberto Quattrucci, secretar general al Comunităţii Sant`Egidio, cu care am discutat despre vizita în România, anul viitor, a Suvernului Pontif. Aştept cu emoţie şi bucurie această vizită în România şi la Bucureşti a Suveranului Pontif. Ne dorim să fie un eveniment memorabil, aşa cum a fost şi vizita din 1999 a Papei Ioan Paul al II lea în România", scria Gabriela Firea, pe Facebook.

Taguri articol
Loading...

3 comentarii

ortodox 12:34:28 / 09 Octombrie 2018
...

Satanistul eretic francisc nu are ce cauta. El vine sa ne spuna ca e bine cu poponari si migranti

Per den dossi 03:43:57 / 10 Octombrie 2018
Bula PAPAgalicească a unui ortodox

Te pasionează poponarii, ereticii ! Așa, vii de ”acasă” ! Alături de Pomohaci, arhipuțu de la Huși, majoritatea ”frățească și iubitoare de Dumnezeu” bla. bla bla... bla.bla.bla - din ”sfintele” mânăstiri !

ortodox 13:11:32 / 10 Octombrie 2018
Pentru Per den dossi

Ne rugam si pt cei cu probleme psihice, ca tine, comane

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1888 secunde