Când s-ar putea redeschide Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Când s-ar putea redeschide Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Administrație 12 Ianuarie 2022 / 08:41 846 accesări

Ministrul Sănătăţii, AlexandruRafila, a declarat, marţi, la Constanţa, că Spitalul Clinic de Boli Infecţioase nu corespunde în prezent unor standarde care să permită reluarea activităţii în condiţii de siguranţă, dar instituţiile statului trebuie să conlucreze pentru găsirea unei soluţii.

La finalul vizitei efectuate de ministrul Alexandru Rafila la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, autorităţile locale au anunţat când unitatea medicală va fi redeschisă parţial. Ministrul a atras atenţia că echipa medicală este în pericol să se dezintegreze.

Ceea ce s-a schimbat a fost faptul că această clădire a intrat într-o procedură de evaluare din punctul de vedere al Inspectoratului de Stat în Construcţii, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi se consideră că în acest moment ea nu corespunde unor standarde care să permită reluarea activităţii în condiţii de siguranţă.

Deci, eu cred că trebuie să găsim o soluţie tranzitorie, prin care acest spital să poată să-şi reia activitatea, să existe un plan de conformare, un proiect de consolidare, dar pentru chestiunea asta trebuie să conlucreze toate instituţiile statului.

Primăria, în calitate de proprietar al acestui spital, va întreprinde demersurile necesare pentru consolidarea clădirii şi aşa mai departe“

Alexandru Rafila doresște menţinereaechipei de medici specialişti de la acest spital.

„Am înţeles un lucru care este mai important decât momentul acesta al pandemiei: trebuie să ştim să ne păstrăm specialiştii în sănătate. O echipă competentă, rodată să lucreze împreună, este în pericol, în momentul de faţă, să se dezintegreze. Acest lucru a fost subliniat de reprezentanţii sindicatelor”.

Alexandru Rafila a fost însoţit în vizita sa prin spital de primarul Constanţei Vergil Chiţac.

”Am să vă spun numai însă să vedeți că lucrurile nu sunt așa de simple, uitându-vă la cazul de care domnul ministru l-a adus în discuție, Matei Balș. Uitați-vă că la peste un an de la izbucnirea incendiului într-un caz similar, încă nu a fost au dat drumul”, a spus primarul orașului Constanța, Vergil Chițac.

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a afirmat că Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ar putea fi redeschis la sfârşitul lunii februarie, pentru o capacitate de 50 de paturi.

"Cifrele nu sunt relevante în momentul de faţă, degeaba vă spun eu dumneavoastră că am investit până acum, de la 1 octombrie, 4 milioane de lei. Aproape că este insignifiant pentru nivelul oraşului Constanţa şi pentru cât de important este spitalul acesta. În momentul de faţă nu mai avem de rezolvat decât problema instalaţiei electrice.

Proiectul e făcut, avizele, de obţinut, care vor fi destul de rapide, aşa cum ne-am înţeles cu reprezentanţii instituţiilor statului care vor emite avize. Şi manopera în sine. Şi aici, prin nişte proceduri administrative am grăbit cumva lucrurile.

Eu sunt încredinţat că, în scurt timp, vom da drumul celor 50 de paturi, însă proiectele de dezvoltare ale spitalului sunt mai ample. Va fi redeschis, într-o prognoză optimistă, pe 28 februarie“,a declarat Chiţac.

Șapte persoane au murit în urma incendiului care a izbucnit pe 1 octombrie 2021 la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1633 secunde