Când se va putea face baie în apa de pe litoralul Mării Negre

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Când se va putea face baie în apa de pe litoralul Mării Negre

Vremea 02 Iunie 2021 / 09:14 761 accesări

Apa mării are 18 grade astăzi la Constanța, chiar dacă temperatura aerului este mai scăzută.
Tendința este de încălzire ușoară, astfel, temperatura apeiva fi probabil comfortabilă pentru scăldat în a doua jumătate a lunii iunie.

Specialiștii spun că, în general, temperatura la suprafața apei mării este corelată cu temperatura aerului, dar dacă vântul bate din sud-vest, dinspre uscat spre mare, stratul superficial este împins spre larg și astfel urcă la suprafaţă ape de adâncime, mai reci.

Climatologul Roxana Bojariu a spus, luni seară, la Digi24, că posibilitatea de a face prima dată baie în apa de la litoralul Mării Negre la o temperatură mai confortabilă este spre sfârșitul lunii iunie.

Chiar și în luna iulie, august putem nimeri la mare zile în care să fie foarte cald afară și apa foarte rece. E un fenomen caracteristic zonelor de coastă, datorită vântului de-a lungul coastei. Atunci când vântul bate spre sud, dinamica maselor de apă la coastă e în așa fel încât apa de la adâncimi mai mari, mai rece, este ventilată la suprafață, iar atunci sunt episoade cu apă foarte rece și nu poți să faci baie, deși e luna iulie sau august. Dar acestea sunt episoade de câteva zile”, a declarat climatologul Roxana Bojariu.

Climatologula mai adăugat că episoadele de caniculă ar putea apărea cel mai probabil în a doua parte a verii.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1799 secunde