Când se va vaccina anti-COVID președintele Klaus Iohannis

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Când se va vaccina anti-COVID președintele Klaus Iohannis

Eveniment 12 Ianuarie 2021 / 18:54 1887 accesări
Foto: presidency.ro

Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a anunţat marți seara, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că se va vaccina anti-COVID-19 public, vineri, 15 ianuarie, odată cu începerea celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare din România.

Întrebat de jurnaliști de ce nu s-a vaccinat până acum, președintele a răspuns că nu a dorit să "se bage în față”.

"Nu am dorit nici eu, nici premierul, ca să zic aşa, să ne băgăm în faţă. Ar fi fost, probabil, mesajul greşit, dar vineri, în 15 ianuarie, începe a doua etapă de vaccinare în care este prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului de învăţământ, a persoanelor de peste 65 de ani şi a persoanelor cu comorbidităţi, cu boli cronice, dar şi a personalului numit esenţial, de exemplu, Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe. Şi pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public vineri, pe 15 ianuarie", a anunțat Președintele Klaus Iohannis.

Președintele a mai adăugat că în prima etapă a trebuit să se vaccineze tot personalul medical:

„Nu cred că prin faptul că nu m-am vaccinat până acum, s-a produs vreo neîncredere în rândul oamenilor. Dimpotrivă, decizia a fost ca în prima etapă să se vaccineze tot personalul medical. Campania de vaccinare până acum este un succes, chiar dacă unii vor să inducă altceva. La nivel european gradul de vaccinare de la noi ne poziționează pe locul 8, ceea ce nu e rău de loc”, a precizat Iohannis.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.21 secunde