Când se vor plimba constănțenii cu autobuze noi?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Stadiul achizițiilor

Când se vor plimba constănțenii cu autobuze noi?

Social 28 Noiembrie 2017 / 15:07 3460 accesări

În sfârșit, primii pași pentru transformarea RATC în societate comercială au fost făcuți. Consilierii locali au aprobat, în ședința din 27 noiembrie, un proiect de hotărâre privitor la reorganizarea completă a activității de transport în comun din Constanța. Este vorba despre proiectul pentru care Primăria Constanța a contractat un împrumut de 100 de milioane de lei de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Cu acești bani, municipalitatea a promis că va asigura, în primul rând, reînnoirea parcului auto. Vor fi achiziționate autobuze a căror valoare este cuprinsă între 180.000 și 283.000 de euro. Noile autobuze vor fi dotate cu instalații de climatizare și supraveghere și adaptate pentru persoanele cu dizabilități. Mai mult, acordul de finanțare prevede și efectuarea unor studii de către specialiștii BERD pentru o eventuală retrasare a liniilor de transport în comun, astfel încât să fie incluse în trasee și cartierele noi ale municipiului (Tomis Plus, Boreal, Compozitori, Veterani etc.). Pentru că, nu-i așa, avem nevoie de specialiști din străinătate să ne spună ce nu merge bine la noi în ogradă. Și pe bani mulți, chiar.

ÎN CE STADIU MAI SUNT LICITAȚIILE

Cu această ocazie, primarul Decebal Făgădău a anunțat stadiul în care se află procedurile de achiziție a noilor autobuze. Primarul a spus că, în prezent, licitația este încă în desfășurare, urmând ca abia la sârșitul anului să fie semnate contractele pentru mijloacele de transport în comun. „Comisia de licitație a solicitat o serie de clarificări de la firmele care au depus oferte, s-au primit clarificările și cred că undeva în primele zece zile ale lunii decembrie vor fi comunicate rezultatele licitației. După această perioadă urmează formalitățile, comunicări, notificări și așa mai departe. Apoi vom semna contractul, vom plăti avansul de 30% și vom intra în logica de furnizare. Ideea e că, până la sfârșitul anului, vom avea contractul semnat și avansul plătit, iar până la sfârșitul verii viitoare vom avea 100 de autobuze noi”, a declarat Făgădău.

REORGANIZARE PÂNĂ ÎN 2018? O ALTĂ PROMISIUNE NEONORATĂ

Revenind la planurile municipalității, aceasta mai vrea să includă în planurile de reorganizare a RATC și elaborarea unei aplicații mobile care să permită achiziționarea biletelor în sistem electronic și să ofere posibilitatea interzicerii accesului celor care nu dețin legitimații de călătorie pentru transportul în comun. Din păcate, până acum, acestea au rămas doar planuri pe hârtie, la fel ca multe alte proiecte pe care actuala administrație locală din Constanța s-a lăudat că le pune în practică.12
Pagina a fost generata in 0.3078 secunde