Când va fi următorul mare cutremur în România?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Când va fi următorul mare cutremur în România?

Social 27 Septembrie 2018 / 16:39 2598 accesări

Una dintre cele mai importante voci din sfera ştiinţifică a cercetării fenomenului cutremurelor, specialistul Gheorghe Mărmureanu, ţine să liniştească populaţia României şi explică cum, în ciuda numărului mare de cutremure, pericolul este îndepărtat.

Astfel, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în zona Vrancea, dar și în județul Buzău, în luna septembrie au avut loc 18 seisme, dintre care opt au depășit 3 grade, cel mai mare având loc pe 19 septembrie.Mai exact, conform sursei citate, cel mai puternic seism produs în Vrancea, în luna septembrie, a avut 3,9 grade și s-a produs în județul Vrancea, la ora 05:43, la adâncimea de 133 de kilometri.În luna precedentă, în aceleași zone, au avut loc 26 de seime, însă doar trei au depășit magnitudinea de 3.

Gheorghe Mărmureanu susține însă că românii n-ar trebui să-și facă griji în privința producerii unui seism puternic. „(Cutremurul - n. r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu, care a participat la Forumul dedicat Zilei Mondiale a Pământului. „Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040 - 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se confirmă. Văd că până acum nu am greşit deloc”, a spus Mărmureanu.12
Pagina a fost generata in 0.2021 secunde