Când va plăti Iohannis prejudiciul de 1,2 milioane lei către statul român

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Când va plăti Iohannis prejudiciul de 1,2 milioane lei către statul român
Justiție 06 Iulie 2018 / 18:32 697 accesări 1 comentariu
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici:

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici: "Fiecare zi de întârziere, de neplată a acelei sume, atrage după sine şi plata de dobânzi, pentru că şi astăzi domnul preşedinte beneficiază de acea sumă"

Familia Iohannis trebuie să plătească 1,2 milioane de lei, pentru prejudicii aduse statului din încasarea unor chirii din imobilul de pe str. Nicolae Bălcescu, din Sibiu, pierdut definitiv în instanţă, a declarat vineri, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. „Nu mai poate fi pus în discuţie cui aparţine acel imobil. Este clar că nu mai aparţine familiei Iohannis, deci este clar, implicit, că suma luată pe perioada 2001-2015 drept chirie trebuie să fie returnată statului roman”, a declarat ministrul Finanţelor.

„Ar fi corect, legal şi moral să facă plata acelei sume imediat către statul român. Deci din familia Iohannis 1.278.856 de lei, plus cealaltă parte implicată, restul de 1.300.000 de lei, ambele părţi trebuie să plătească către statul român această sumă, pentru ca ea oricum se va plăti”, spune Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a mai precizat că fiecare zi de neplată a acelei sume va atrage după sine dobânzi, pe care familia preşedintelui ar trebui să le plătească.

„Fiecare zi de întârziere, de neplată a acelei sume, atrage după sine şi plata de dobânzi, pentru că şi astăzi domnul preşedinte beneficiază de acea sumă, o foloseşte. Dacă a cheltuit-o trebuie să o dea, nu este treaba noastră ca stat că a cheltuit-o. Statul are nevoie de fiecare ban în parte pentru a-i folosi în interesul comunităţilor. Deci suma aceea dânsul ştie foarte bine că trebuie să o plătească”, a adăugat ministrul Finanţelor.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat joi că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - ANAF - va recupera, inclusiv prin executare silită dacă va fi cazul, prejudiciile create de familia preşedintelui Klaus Iohannis, menţionând şi că datele respective vor fi făcute publice.

În 22 februarie 2017, magistraţii Curtii de Apel Piteşti au dat o decizie definitivă în acest caz. Ca reacţie, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Mădălina Dobrovolschi, a declarat: „Preşedintele Klaus Iohannis respectă deciziile instanţelor de judecată. Preşedintele României a luat act de hotărârea civilă a Curţii de Apel Piteşti. Președintele s-a conformat deciziei instanţei încă din noiembrie 2015, cand a fost pronunţată decizia irevocabilă de către Curtea de Apel Braşov”. S-a conformat, dar n-a plătit...

Loading...
loading...

1 comentariu

Marian 09:19:19 / 12 Iulie 2018
plati

Dupa ce va plati si Dragnea prejudiciile aduse Romaniei

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1782 secunde