Când vor avea loc discuţii pe tema Memorandumului privind Justiția

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Când vor avea loc discuţii pe tema Memorandumului privind Justiția

Justiție 19 Septembrie 2016 / 20:29 411 accesări

Plenul CSM a decis, luni, ca vineri să aibă loc o întâlnire între reprezentanţii consiliului şi asociaţiile de magistraţi pe tema Memorandumului privind Justiţia, adoptat de 101 instanţe şi 28 de parchete.

"Plenul CSM propune dezbaterea şi sistematizarea tuturor aspectelor aflate în atenţia adunărilor generale ale instanţelor, sau reflectate în memorandum, în cadrul unei întâlniri ce va avea loc vineri, 23 septembrie. Ora şi locul unde vor avea loc aceste dezbateri le vom comunica până la data respectivă. Pe de-o parte vom identifica noi, în cadrul direcţiilor de specialitate, ce am făcut până acum şi ce ni se cere în memorandum, şi ce ar urma să facem în viitor. Pentru asta urmează să facem dialogul. Pentru că în memorandum avem o expunere care e bine să fie pusă mai la obiect. Noi o să scoatem toate materialele, o să le punem pe masa dânşilor şi aşteptăm şi de la dânșii să ne structureze mai la obiect memorandumul, dacă se poate. Dacă nu, o să o facem noi până atunci", a declarat Mircea Aron, preşedintele CSM.

Memorandumul privind Justiţia a fost adoptat până în prezent de 101 instanţe din ţară şi 28 de parchete, altele urmând să decida în cadrul adunărilor generale dacă se alătură formei de protest.

Asociaţia Procurorilor din România şi procurori care nu sunt membri ai asociaţiei susţin solicitările cuprinse în memorandum. Şi Uniunea Naţională a Barourilor din România şi-a sprijinul pentru demersul magistraţilor.

Asociațiile de magistați au discutat problemele recente din justiție cu experții Comisiei Europene care de ocupă de evaluarea sistemului judiciar din România, prezentându-le specialiștilor Memorandumul privind Justiția prin care se solicită un set de măsuri pentru un sistem eficient și de calitate. Un raport scris privind problemele din Justiție va fi trimis Comisiei Europene de asociațiile profesionale ale magistraților în perioada ce urmeaza.12
Pagina a fost generata in 0.143 secunde