Când vor fi gata lucrările de modernizare pe Tomis

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Resistematizări și reorganizări

Când vor fi gata lucrările de modernizare pe Tomis

Administrație 03 Noiembrie 2016 / 18:20 1969 accesări

Din 4 noiembrie, pe tronsonul dintre Miga și Lupoaică se va circula în sens unic, spre Piața Ovidiu

Din 4 noiembrie, pe tronsonul dintre Miga și Lupoaică se va circula în sens unic, spre Piața Ovidiu

Pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între zona Miga și statuia Lupoaicei, abia s-a turnat un nou covor asfaltic

Pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între zona Miga și statuia Lupoaicei, abia s-a turnat un nou covor asfaltic

Reabilitarea bulevardului Tomis din Constanța pare să fie unul dintre proiectele fără sfârșit pe care municipalitatea le derulează, ce-i drept, din fonduri proprii. La mai bine de opt luni de la debutul lucrărilor pe tronsonul cuprins între zona Capitol și statuia Lupoaicei, modernizarea este încă în plină desfășurare. Colac peste pupăză, se anunță resistematizări și reorganizări ale circulației. Începând de luni, 7 noiembrie, pe sectorul dinspre zona Miga spre Lupoaică se va putea circula numai în sens unic spre Piața Ovidiu. Când vor fi gata lucrările? La această întrebare ne-au răspuns reprezentanții SC Confort Urban SRL, societatea care se ocupă de administrarea tramei stradale din Constanța.

Lucrările de reabilitare a bulevardului Tomis din Constanța, pe tronsonul cuprins între zona Capitol și statuia Lupoaicei, durează de mai mult de jumătate de an. Din martie, de când au început acțiunile de modernizare a zonei, autoritățile au avansat mai multe termene de finalizare, însă niciunul nu a fost respectat. În primă fază, s-a anunțat că lucrările vor fi gata la 1 iunie, însă la data respectivă abia fusese reabilitat tronsonul cuprins între Capitol și Sala Sporturilor. Ulterior, s-a spus că lucrările ar putea fi gata la 15 septembrie sau la 1 octombrie, însă nici până acum, la începutul lui noiembrie, nu s-a finalizat complet reabilitarea. În schimb, în fiecare săptămână ni se transmite că acțiunile de modernizare a tramei stradale și a trotuarelor de pe bulevardul Tomis continuă, spre exasperarea șoferilor care trec zilnic prin zonă și care s-au săturat de aglomerație, circulație greoaie și închiderea străzilor.

CÂND VA FI GATA MODERNIZAREA BULEVARDULUI TOMIS

În momentul de față, singurul tronson pe care încă se mai lucrează este cel cuprins între intersecția cu bulevardul Ferdinand (zona Miga) și statuia Lupoaicei. Zona respectivă a fost proaspăt asfaltată, urmând ca luni, 7 noiembrie, de la ora 19.00, să fie executate marcajele pentru amenajarea pistelor pentru bicicliști. Tot începând de luni, pe sectorul respectiv se va putea circula numai în sens unic, dinspre zona Miga spre Lupoaică. Aceste resistematizări i-au făcut pe constănțeni să se întrebe când vor fi gata toate lucrările sau, mai bine zis, când vor scăpa șoferii de calvarul care persistă de opt luni. La rândul nostru, i-am întrebat și pe reprezentanții SC Confort Urban SRL când vom putea spune că bulevardul Tomis este complet reabilitat pe sectorul cuprins între zona Capitol și Lupoaică. Răspunsul, însă, ar putea să nu îi satisfacă pe cei care așteaptă date concrete. „Din păcate, nu putem da un termen sigur, pentru că lucrările depind de multe lucruri. E greu să avansăm un deadline în condițiile în care vorbim despre un șantier. Condițiile meteo, intervențiile urgente la conductele din subteran și întârzierile pe care le întâmpinăm la furnizarea materialelor ne influențează mult munca, așa că lucrurile nu sunt niciodată bătute în cuie. Nu putem da un termen clar, dar putem spune că lucrările sunt în stadiu avansat și probabil că în câteva săptămâni va fi totul gata”, au declarat reprezentanții SC Confort Urban SRL, societatea care se ocupă de lucrări.

Citește și:

Care e noua față a bulevardului Tomis

Reabilitarea bulevardului Tomis stagnează. Când se va finaliza12
Pagina a fost generata in 0.449 secunde