Candidatura lui Ionuț Lupescu la șefia FRF, în pericol!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În lupta pentru președinția FRF

Candidatura lui Ionuț Lupescu la șefia FRF, în pericol!

Sport 02 Martie 2018 / 16:19 784 accesări
Răzvan Burleanu se pare că și-a luat toate măsurile pentru a scăpa de un contracandidat redutabil

Răzvan Burleanu se pare că și-a luat toate măsurile pentru a scăpa de un contracandidat redutabil

Fotbalul românesc are programate la 18 aprilie alegerile pentru funcția de preşedinte, iar principalii candidați sunt Răzvan Burleanu, actualul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF), și Ionuț Lupescu, fostul mare internațional român, care a activat în ultimii şase ani în structurile UEFA. În ediția online a Gazetei Sporturilor de vineri a fost anunțat faptul că sunt șanse foarte mari ca Ionuț Lupescu să nu poată candida și să fie principalul adversar al lui Răzvan Burleanu, după ce Curtea de Apel București a admis, vineri, solicitarea FRF cu privire la obligarea Ministerului Tineretului și Sportului pentru emiterea avizului în privința modificărilor aduse Statutului FRF.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar dacă MTS va face apel în termen de 15 zile atunci cazul va continua să se judece în justiție, situație în care Ionuţ Lupescu ar putea candida. În articolul 50 se specifică faptul că un candidat poate participa la alegeri doar dacă a îndeplinit „un rol activ în cadrul fotbalului asociație (ca jucător sau ca oficial în cadrul FRF/LPF/AJF/AMFB sau structuri sportive) pentru cel puțin doi ani în ultimii cinci ani anteriori datei la care este propus ca și candidat. Dovada îndeplinirii acestei condiţii se face cu o declaraţie pe proprie răspundere, legalizată la notar”.

În exclusivitate pentru MEDIAFAX, Ionuţ Lupescu a oferit prima reacţie după decizia Curţii de Apel: „Aşteptăm, în primul rând, decizia instanţei. Oricare va fi decizia, aceasta nu este definitivă, dacă MTS va face recurs. În orice situaţie, există soluţii. Îi asigur pe toţi membrii afiliaţi şi publicul larg că voi candida pentru preşedinţia FRF, în ciuda încercărilor procedurale disperate ale Federaţiei de a mă împiedica să fiu pe buletinele de vot, pe 18 aprilie. Actuala conducere a FRF şi-ar dori să câştige la masa verde, nu pe teren. Este singurul mod în care poate câstiga alegerile, lucru care nu se va întâmpla. Competiţia se va disputa pe teren şi voi fi acolo”.

Dacă noul statut al FRF ar intra în vigoare până la data alegerilor, Ionuţ Lupescu poate candida, deoarece nu a activat în ultimii cinci ani în nicio structură din fotbalul românesc.

Citește și:

Ionuţ Lupescu şi-a anunţat candidadura la preşedinţia FRF12