Candidatură sud-americană pentru CM de fotbal din 2030

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal internațional

Candidatură sud-americană pentru CM de fotbal din 2030

Sport 10 Aprilie 2018 / 16:18 970 accesări
Lionel Messi va susține candidatura tripletei Argentina - Paraguay - Uruguay

Lionel Messi va susține candidatura tripletei Argentina - Paraguay - Uruguay

Dacă pentru turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din 2026 candidatura comună SUA - Mexic - Canada are cele mai mari șanse de câștig, pentru ediția din 2030 Argentina, Paraguay și Uruguay și-au anunțat intenția de a găzdui întrecerea mondială. Începând din 2026, la turneul final vor participa 48 de echipe, faţă de 32 în formatul actual.

Sud-americanii vor miza pe cvintuplul câştigător al trofeului „Balonul de Aur”, argentinianul Lionel Messi, pentru a creştere şansele de a obţine organizarea turneului final din 2030, la 100 de ani de la prima ediţie a Cupei Mondiale, găzduită de Uruguay. Pentru 2030, nu există o altă candidatură declarată, dar China a anunţat că ar putea fi interesată, potrivit selecţionerului Marcelo Lippi.

Fernando Marin, coordonatorul candidaturii pentru Cupa Mondială din 2030, a declarat cu ocazia unei conferinţe de presă desfășurate la Buenos Aires că Lionel Messi s-a arătat interesat de susținerea acestei candidaturi comune, născută din dorinţa celor trei şefi de stat care au prezidat cluburi de fotbal înainte de a conduce ţările lor.

Argentinianul Mauricio Macri, fost preşedinte al clubului Boca Juniors, paraguayanul Horacio Cartes, fost preşedinte al clubului Libertad Asuncion, şi Tabare Vazquez, care a condus Club Atletico Progreso, în Uruguay, au oficializat în octombrie 2017 tripla candidatură. În faza grupelor, Argentina ar urma să găzduiască opt grupe de câte patru echipe, iar Uruguay şi Paraguay, câte două.12
Pagina a fost generata in 0.2045 secunde