Canicula loveşte Europa. Temperaturi record

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Canicula loveşte Europa. Temperaturi record
Vremea 27 Iunie 2019 / 11:09 2322 accesări 0 comentarii

Mai multe ţări din Europa au experimentat un val de căldură record în ultimele zile şi au emis alerte de sănătate, avertizând că temperaturile au putea creşte şi mai mult. Valul de căldură provine din regiunea Sahara şi se caracterizează prin temperaturi mari şi umiditate ridicată. Temperaturile ridicate au provocat deja inundaţii şi incendii forestiere, au dus la aterizarea forţată a avioanelor, au afectat şinele de cale ferată şi au obligat autorităţile să închidă şcolile. Mai multe oraşe din Europa au luat măsuri excepţionale pentru a limita impactul creat de valul de căldură fără precedent. Autorităţile au avertizat că temperaturile ar putea depăşi 40 de grade Celsius la umbră, ajungând chiar la 45 de grade în unele regiuni.

Mai multe şcoli din diferite părţi ale Franţei, unde temperatura record de 44,1 grade a fost doborâtă vineri, sunt aşteptate să rămână închise până la sfârşitul săptămânii. Autorităţile de la Paris, Lyon, Strasbourg şi Marsilia au interzis maşinilor cu o vechime mai mare să intre în oraşe pentru a combate poluarea. La Milano, unde temperaturile sunt aşteptate să depăşească 40 de grade Celsius, mai multe organizaţii de caritate s-au pregătit pentru a distribui 10.000 de sticle de apă persoanelor fără adăpost. În Polonia, Ministerul de Interne a informat că 90 de persoane s-au înecat până acum, încercând să se răcorească în lacuri sau râuri. Alte 27 de alte persoane au murit în Lituania în condiţii similare, după ce temperaturile au crescut peste 35 de grade Celsius. Un incendiu de vegetaţie a mistuit joi circa 4.000 de hectare din regiunea Catalonia, situată în nord-estul Spaniei, iar pompierii au declarat că flăcările s-ar putea extinde în contextul unui val de caniculă care afectează întreaga ţară, relatează Reuters. În unele zone ale Spaniei temperaturile ar putea depăşi joi şi vineri valoarea de 43 de grade Celsius. Şi alte state din vestul Europei, Belgia şi Germania, sunt afectate de un val de caniculă.

Şi România se confruntă, astăzi, cu un val de caniculă. Meteorologii au emis şi o informare meteo de disconfort termic accentuat, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) prognozând că vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic accentuat după-amiaza, când pe arii relativ extinse în zonele de câmpie şi podiş indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Vremea devine caniculară joi în zonele joase de relief, în Bucureşti fiind aşteptate temperaturi de 35 de grade Celsius.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1938 secunde