Cantități RECORD de alimente confiscate, la Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Și retrase de la vânzare... Cantități RECORD de alimente confiscate, la Constanța!
Social 08 Ianuarie 2018 / 16:39 2279 accesări 2 comentarii

Veterinarii constănțeni au întreprins noi acțiuni de inspecție și control, ocazie cu care au depistat alte grave nereguli. Astfel, ei au confiscat şi retras de la vânzare cantități record de alimente; carne şi produse din carne - 15.188 de kg, lapte şi produse lactate - 7.857 de kg, peşte şi produse din peşte - 942 de kg, ouă - 116 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 336.151 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare. De asemenea, în urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la vânzarea animalelor fără documente sanitar-veterinare, transportul de animale neidentificate şi neînregistrate, fără documente sanitare veterinare, manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, valorificarea produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat, potrivit unui comunicat al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța. Pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 52.800 de lei. Menționăm că DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltări de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi supravegherea şi controlul în domeniul siguranţei alimentelor. Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii DSVSA în perioada 18 decembrie 2017 - 7 ianuarie 2018, s-au materializat prin verificări la 216 de obiective.

loading...

2 comentarii

Gringo 16:58:39 / 08 Ianuarie 2018
Alimente

Ceva nume de magazine nu se pot publica?Ar fi o soluție să știe și consumatorul să fie mai atent în acele magazine sau de ce nu,să le evite.Asta ar fi adevărată protecție a consumatorului.

Suzi 17:15:37 / 08 Ianuarie 2018
ne servesc !!!

puneti le pe vanzatoare la analize ca domneste herpesul printre ele !! Magazinele care nu dispun de apa potabila adica ghiuvete si wc nu ar trebui sa sa si continue activitatea . Am venit din alte tari si ne am imbolnavit de scarba !!! La propiu si la figurat !! Abia asteptam sa plecam din Romania!!! Rusine vanzatoarelor si imputitelor care lucreaza cu oamenii si scormonesc in gunoaie !! Apoi le pun in frigiderele unde noi cumparam cica marfa proaspata si curata!! Ce fac astia din inspectia sanitara ??? Data lege sa se schimbe frigiderele vechi cu unele noi!! Omorati pupilatia cu asemenea servicii !! Rusine sa va fie !!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.5522 secunde