Capsula SpaceX, Dragon 2, s-a conectat cu succes la Stația Spațială Internațională

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Capsula SpaceX, Dragon 2, s-a conectat cu succes la Stația Spațială Internațională
Tehnologie 04 Martie 2019 / 09:17 368 accesări 0 comentarii

Capsula Dragon, lansată de SpaceX în vederea testării transportării de echipaj uman, s-a conectat cu succes la Staţia Spaţială Internaţională (ISS), scrie News.ro .

Acesta a fost unul dintre testele pe care capsula trebuie să le treacă pentru ca NASA să aprobe transportarea de echipaj uman.

Contactul a avut loc la ora României 12.51, când ISS se afla deasupra oceanului, la nord de Noua Zeelandă. Acţiunea a fost completă şi confirmată zece minute mai târziu.

Capsula Crew Dragon de 4,9 metri înălţime, ataşată rachetei Falcon 9, a fost lansată de la Kennedy Space Center din Florida sâmbătă, la ora României 09.49, având la bord un manechin botezat Ripley.

Ea duce 200 de kilograme de provizii şi echipamente, potrivit NASA.

Dragon s-a apropiat de staţia aflată la 400 km înălţime din faţă şi s-a folosit de propriile computere şi senzori pentru a se ghida.

Anne McCalin (SUA) şi David Saint-Jacques (Canada) de pe Staţia Spaţială au urmărit cu atenţie conectarea capsulei.

Capsula Dragon va rămâne ataşată ISS până vineri, când va porni înapoi spre Pământ. Aceasta va fi faza misiunii care îl îngrijorează cel mai mult pe fondatorul SpaceX, Eloin Musk – coborâre cu mare viteză prin atmosferă.

„Ar trebui să fie bine, dar este un lucru de care trebuie să ne asigurăm că funcţionează când vom încerca din nou. Tot ce ştim până acum arată bine. Dacă nu se va întâmpla nimic rău, cred că vom duce oameni anul acesta, vara aceasta, să sperăm”, a spus Musk, citat de BBC.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1929 secunde