Captivantă colecție de piese blues! „Blue Drop“, cu Nicu Patoi și Berti Barbera

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Captivantă colecție de piese blues! „Blue Drop“, cu Nicu Patoi și Berti Barbera

Divertisment 08 Februarie 2019 / 18:04 1857 accesări

Nicu Patoi, un chitarist si un compozitor de excepție, un matematician care a ales muzica și Berti Barbera, figură remarcabilă în peisajul muzical contemporan românesc, vin în Constanța, din nou, în Club Doors, duminică, 10 februarie 2019.Nicu Patoi este, conform propriilor cuvinte, „un chitarist care face legătura între tradițional și modern, între clasic si contemporan“ și crede că are câte ceva de învățat, în continuare, de la orice chitarist profesionist, de la cei pe care a declarat de atâtea ori că-i admiră: Jimi Hendrix, Eddie Van Halen, Steve Lukather, Lary Carlton și, cel mai important, JOE SATRIANI, la ale cărui concerte în România Patoi a fost invitat să cânte în deschidere.

În ultimii ani, Berti Barbera se ramarcă printr-o activitate intensă și diversificată, în țară și străinătate, cu stiluri și abordări în sfera jazzului, a bluesului sau a rockului, alături de Mircea Tiberian, Anca Parghel, Johnny Răducanu, Mircea Popp, Garbis Dedeian, Decebal Bădila, Night losers, Ion Baciu Jr, Sorin Romanescu, Black Cat, Quo Vadis, Big Mamou. A avut întâlniri memorabile în cadrul unor seri de jam session cu Larry Coryell, The Blues breakers, Corey Harris sau The Scorpions. Despre Berti Barbera se poate spune că este un muzician cosmopolit, prin varietatea de influențe și elemente pe care le percepe și le concepe în arta interpretării. Își pune sufletul în diversitatea stilistică și la multiplele posibilități de redare a unei lucrări muzicale.

Berti Barbera și Nicu Patoi cântă împreună de mulți ani, au mai multe discuri scoase împreună, fiecare dintre ele fiind deosebit, ca și celelalte. La fiecare concert își propun câte o piesă nouă. Fiecare concert e altfel, piesele nu sunt cântate niciodată în același mod, de fiecare dată încercând elemente noi de ritm și de improvizație, ceea ce, probabil, este ingredientul special care îi face să aibă succes la public de atâția ani, în festivaluri de blues și jazz, în cluburi din țară, unde lumea vine să se bucure împreună cu ei de muzică.

LANSARE DE ALBUM: ”BLUE DROP”

Berti Barbera și Nicu Patoi pornesc din nou la drum, preocupați de permanenta legătură dintre ei și public, nerăbdători să-și prezinte materialul care va constitui noul lor album, ”Blue Drop”, o captivantă colecție de piese blues, abordate divers și modern, în binecunoscuta manieră de duet. Până la lansarea albumului, cei doi complecși muzicieni vor testa noile piese incluzându-le în repertoriul lor de concert. Un nou recital dinamic, o seară bună garantată, în care virtuozitatea și umorul contribuie la o atmosfera relaxată, dominată de calitate artistică.

Publicul constănțean se va reîntâlni cu acești minunați muzicieni duminică, 10 februarie, la Club Doors.

Info: 0763661622.12