Captură de icre negre a polițiștilor constănțeni în valoare de 10.000 de euro

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Captură de icre negre a polițiștilor constănțeni în valoare de 10.000 de euro
Eveniment 13 Ianuarie 2020 / 17:35 772 accesări 0 comentarii

Icre negre în valoare de 10.000 de euro şi zeci de kilograme de peşte din speciile somn şi morun au fost confiscate de poliţiştii de la Transportului Constanţa, în urma unor percheziţii. Potrivit unui comunicat transmis luni de Poliţia Constanţa, în urma unui flagrant, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa au percheziţionat cinci locaţii din Făcăeni şi Borduşani din judeţul Ialomiţa. Oamenii legii au confiscat 10 kilograme de icre negre, trei kilograme de morun, şi 80 de kilograme de peşte din specia somn. Acţiunea poliţiştilor a venit după ce, duminică, două persoane au fost prinse în timp ce cumpărau două borcane cu icre negre contra sumei de 1.300 lei de la un bărbat, de 36 de ani, din Borduşani. În urma percheziţiilor, pe lângă zeci de kilograme de peşte şi icre, au fost confiscate şi două motoare de barcă, 2.500 de metri de plasă monofilament şi 1300 de lei.

„Valoarea icrelor negre este de aproximativ 10.000 de euro, iar valoarea totală a bunurilor confiscate este de peste 78.000 de lei”, spun poliţiştii.

Bărbatul prins în timp ce vindea icre negre a fost reţinut şi este cercetat pentru comercializarea sturionilor capturaţi pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum şi a produselor şi subproduselor obţinute din aceştia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare şi producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepţia setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minimum 400 mm.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1474 secunde