Caracatițele care speriau șoferii indisciplinați, expulzate din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Gata cu blocatul roților mașinilor parcate aiurea

Caracatițele care speriau șoferii indisciplinați, expulzate din Constanța

Administrație 01 Noiembrie 2016 / 18:16 1571 accesări

Șoferii care au obiceiul de a parca precum conducătorul mașinii din imagine vor fi „dojeniți” doar cu o amendă

Șoferii care au obiceiul de a parca precum conducătorul mașinii din imagine vor fi „dojeniți” doar cu o amendă

Caracatițele de blocat roți nu mai au voie să „acționeze” pe domeniul public din Constanța

Caracatițele de blocat roți nu mai au voie să „acționeze” pe domeniul public din Constanța

Mașini parcate pe trotuare sau chiar în mijlocul șoselei, trafic îngreunat și pietoni care fac slalom printre autoturisme - așa ar putea arăta, în viitor, imaginea Constanței. Peisajul descris anterior ar putea deveni realitate cât de curând, după ce magistrații Curții de Apel Constanța au gonit toate caracatițele de blocat roți de mașini parcate ilegal. Practic, șoferii care au senzația că parcarea este acolo unde vor ei vor fi „mângâiați” doar cu o amendă.

Constanța ar putea ajunge orașul parcării ilegale, în care oricine poate să își lase mașina oriunde și poate să trateze drumul ca pe propria curte. Asta pentru că, începând din 1 noiembrie, dispozitivele de blocare a roților automobilelor, cunoscute sub numele de „caracatițe”, nu mai pot fi utilizate pentru pedepsirea șoferilor indisciplinați. Decizia a fost luată de magistrații Curții de Apel Constanța, care au menținut definitiv sentința Tribunalului Constanța de a interzice folosirea caracatițelor ca măsură de sancționare a conducătorilor auto care își lasă mașinile unde îi taie capul. Amintim că, la sfârșitul anului trecut, Tribunalul Constanța a dispus anularea articolului 20 din Hotărârea Consiliului Local Constanța nr. 184/2013, ce reglementează blocarea autovehiculelor parcate neregulamentar până la achitarea amenzii aferente. Această măsură era, probabil, singura care îi mai băga în sperieți pe bizonii din trafic, după ce, în mai 2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a interzis definitiv ridicarea automobilelor parcate neregulamentar.

BOVINELE CARE PARCHEAZĂ CA ÎN STAUL, „MÂNGÂIATE” CU O AMENDĂ

Odată cu intrarea în vigoare a deciziei Curții de Apel Constanța, singura modalitate prin care polițiștii locali îi mai pot sancționa pe șoferii care parchează pe unde nu trebuie a rămas amenda, care este cuprinsă între 400 și 800 de lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv între 500 și 1.000 de lei, în cazul persoanelor juridice. Evident, amenzile vor fi plătite doar de cei care au bunuri pe numele lor și se tem să fie executați silit, iar cei cu mașinile înmatriculate în Bulgaria pot parca liniștiți pe unde vor, pentru că nu vor putea fi sancționați. „Activitatea noastră propriu-zisă nu este afectată nicicum. În afară de faptul că polițistul local nu mai poate dispune montarea caracatițelor, alte restricții nu avem. Putem da în continuare amenzi. Interzicerea caracatițelor va afecta traficul în măsura în care șoferii nu se vor conforma dispozițiilor legale”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Constanța. La cum știm că merg lucrurile în Constanța, ne așteptăm ca, în viitor, să vedem străzi și bulevarde pline de mașini parcate în locuri care numai a parcare nu seamănă. Probabil că singurii șoferi care nu își vor lăsa automobilele în calea tuturor vor fi cei care chiar au fost educați în cei șapte ani de acasă, cei pe care nu îi dau banii afară din casă, dar dețin bunuri și pot fi executați silit și cei care muncesc pentru fiecare bănuț și nu vor să își cheltuie venitul pe amenzi. Un lucru este sigur: dacă pe domeniul public caracatițele nu mai au loc, nu același lucru se poate spune despre parcările private. De exemplu, în parcările supermarketurilor se pot bloca roțile în continuare, dacă există un regulament în acest sens.12
Pagina a fost generata in 0.1393 secunde