Carantină pentru anumite localități, dacă există focare active

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Raed Arafat

Carantină pentru anumite localități, dacă există focare active

Administrație 05 Octombrie 2020 / 22:44 368 accesări

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat, luni seară, la finalul CNSU, că sărbătorile religioase sunt permise doar cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitate, fără participarea pelerinilor din alte localități.
Totodată, agenții economici, publici și privați, să ia în considerare munca de la domiciliu.

În zonele cu incidență 1,5 la mia de locuitori, recomandarea este ca toți agenții economici, publici și privați, să ia în considerare munca de la domiciliu și unde nu se poate decalarea programului. Acest lucru trebuie să devină o obligație în toate zonele cu incidență mai mare de 1,5 la mia de locuitori.

În plus, autoritățile analizează introducerea unei măsuri de suspendare a activității agenților economici „cel puțin 30 de zile” dacă nu sunt respectate recomandările autorităților.

Raed Arafat a reamintit importanța respectării măsurilor recomandate de autorități pentru a preveni infectarea cu SARS-CoV-2: purtarea măștii, distanțarea, dezinfectarea pe mâini, a suprafețelor.

Autoritățile au impus și o serie de reguli pentru persoanele care vin în România dintr-o țară cu un indice de incidență mai mare decât în țara noastră.
Astfel, „cei care vin pentru trei zile, pot veni cu un test negativ în ultimele 24 de ore”, a explicat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Cei care vin pentru o perioadă mai lungă intră în carantină 14 zile, cu posibilitatea ca a opta zi să poată efectua un test la cerere. Dacă e negativ și asimptomatic, la zece zile pot ieși în carantină.

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1841 secunde