Care este explicația pentru cele 9 cutremure în lanţ din Marea Neagră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Care este explicația pentru cele 9 cutremure în lanţ din Marea Neagră
Eveniment 06 Februarie 2019 / 12:45 1625 accesări 2 comentarii
Toate cele nouă cutremure s-au produs astăzi, la adâncimea de 5 kilometri, în largul coastelor bulgărești ale Mării Negre

Toate cele nouă cutremure s-au produs astăzi, la adâncimea de 5 kilometri, în largul coastelor bulgărești ale Mării Negre

Nouă cutremure au fost înregistrate miercuri dimineaţă în Marea Neagră, între orele 5.42 şi 10.12, toate la adâncimea de cinci kilometri, anunţă Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cel de-al nouălea cutremur a avut loc la ora 10.12, cu o magnitudine de 2,6 pe scara Richter, producându-se tot la adâncimea de cinci kilometri.

Potrivit INFP, primul cutremur de miercuri dimineaţă, din Marea Neagră, a avut loc la ora 5.42, acesta având magnitudinea de 3,1 pe scara Richter. Altul a avut loc la ora 5.51, cu magnitudinea 3,7 grade.

După cutremurul de 3,7 grade au mai avut loc alte şapte seisme, la 5.57, la 5.59, la 6.17, 6.41, 7.46, 9.59 şi 10.12, acestea având magnitudini cuprinse între 2,9 şi 3,5 grade.

Toate cele nouă cutremure s-au produs la adâncimea de 5 kilometri.

Diaconescu (INCDFP): Este o stare tipică pentru unele zone. Pot avea loc şi 50 de cutremure

Mihai Diaconescu, fizician al Institutului pentru Fizica Pământului (INCDFP), a explicat, pentru MEDIAFAX, că seismele de miercuri dimineaţă din Marea Neagră sunt analizate de specialişti, pentru a vedea exact ce se întâmplă în zonă, menţionând că adâncimea este impusă, nefiind determinată exact.

"Au fost înregistrate cutremure în Marea Neagră, în zona oraşului Burgas, la ieşirea din golf, la intersecţia unui sistem de falii cu orientare est-vest, falii de şariaj cu falia Caliacra.

Este o secvenţă seismică ce se dezvoltă în zonă, vedem cât va dura şi câte cutremure vor mai fi. Au avut magnitudine între 2,9 şi 3,7 pe scara Richter, nu sunt mari, nu au fost resimţite", a declarat, pentru MEDIAFAX, MIhai Diaconescu, seismolog în cadrul Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Specialiştii atrag atenţia că în următoarea perioadă se vor mai putea dezvolta cutremure în zona analizată.

"Adâncimea a fost de 5 km, este o adâncime impusă, în momentul în care nu se poate determina o adâncime pentru cutremur există pentru fiecare zonă seismogenă o statistică în care se arată unde se produc cele mai multe cutremure, 5-7-10 km în funcţie de zonă. Atunci când nu se poate determina zona, se alege adâncimea impusă. Calculele se vor mai rafina şi se va da o adâncime corectă, ulterioară. Toate au avut loc într-un interval de două ore. Este o stare tipică pentru unele zone, dezvoltarea de cutremure sub formă de secvenţe seismice. Pot avea loc şi 50 de cutremure, sunt zone pe glob unde sunt secvenţe seismice de ordinul a sute de cutremure, dar de magnitudini mici poate mai mici decât cele de la ora actuală. Trebuie luate în calcul din punct de vedere ştiinţific, se analizează pentru a se determina ce se întâmplă acolo, sunt importante ştiinţific", a precizat seismologul Mihai Diaconescu.

Loading...

2 comentarii

Ion 13:24:31 / 06 Februarie 2019
Vine sfarsitul lumii ?

Diaconescu asta vorbeste vorbe , vorbe , asemenea lui Marmureanu : cand deschide gura ramai inmarmurit de nelamurit ...

tavi 08:22:32 / 07 Februarie 2019
c

sabla... alunecari subacvatice de teren,cred ca asta este acolo,nu este o mare noutate

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3085 secunde