Care este motivul pentru care Rusia a părăsit Insula Șerpilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Care este motivul pentru care Rusia a părăsit Insula Șerpilor

Externe 03 Iulie 2022 / 09:48 1227 accesări
Foto: wikipedia

Foto: wikipedia

​​Pentagonul susține că nu există niciun motiv pentru a crede că retragerea Rusiei de pe Insula Șerpilor este „un gest de bunăvoință”, cum a anunțat Moscova, potrivit Hotnews.

„Ucrainenii au exercitat cu succes o presiune considerabilă asupra rușilor, inclusiv folosind rachetele Harpoon pe care le-au achiziționat recent pentru a ataca o navă de aprovizionare. Când îți dai seama cât de pustie este Insula Șerpilor, înțelegi importanța de reaprovizionare. Asadar, ucrainenii au făcut ca rușilor să le fie greu să susțină operațiunile de acolo și i-au făcut foarte vulnerabili la atacurile ucrainene. Deci, acesta este motivul pentru care Rusia a părăsit Insula Șerpilor”, a spus un oficial al Pentagonului.

Armata rusă a anunțat joi că s-a retras de pe Insula Șerpilor, o poziție strategică din Marea Neagră cucerită de Moscova și care a fost bombardată ucraineană în ultimele săptămâni, potrivit AFP.

„La 30 iunie, în semn de bunăvoință, forțele armate ruse și-au îndeplinit obiectivele stabilite pe Insula Șerpilor și și-au retras garnizoana acolo”, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

„Rusia nu se opune eforturilor ONU de a crea un coridor umanitar pentru a exporta producția de cereale din Ucraina”, a precizat un purtător de cuvânt la ministerului rus.

Ucrainenii susțin însă că retragerea rușilor din Insula Șerpilor este consecința unei „operațiuni de succes” a militarilor ucraineni.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1495 secunde