Care este opinia lui Gheorghe Hagi despre echipa națională

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Care este opinia lui Gheorghe Hagi despre echipa națională

Sport 17 Noiembrie 2021 / 08:59 546 accesări

Managerul tehnic al Farului Constanța și-a prezentat opinia, în cadrul unei emisiuni TV, ca fost lider al "Generației de Aur", în privința viitorului echipei naționale a României, pentru care a evoluat de 125 de ori.

"Calificarea este singurul obiectiv"

- România trebuie să se califice la Campionatul European și Campionatul Mondial, nu poate exista alt obiectiv. Aceasta trebuie să fie strategia ! Acum trebuie făcută o construcție adevărată, să construim o echipă adevărată. Dacă vrei să-ți fie bine în următorii ani, trebuie să muncești. Asta e mentalitatea mea.

"Un proiect mare se face cu cei mai buni"

- Refuz să cred că România nu are valori care să facă din nou țara fericită. Inclusiv conducători, antrenori, jucători. România își dorește acest proiect, dar trebuie să fie conform cu realitatea.

- Dacă nu folosești victoria, nu ajungi nicăieri. Nu este nimic mai important decât să lucrezi pentru țara ta. Noi trebuie să formăm o echipă competitivă. Asta nu e ușor, lucrurile se fac în timp.

- Doar un proiect câștigător poate sta în picioare pentru mine. La mine vorbesc faptele, eu vă zic realitatea. Se vorbește foarte mult, dar nu văd nicio concluzie. Nu spune nimeni ce trebuie să facem în următorii 10 ani ! Nu am schimbat nicio generație ! Părerea mea este că încă ne aflăm în construcție, încă nu s-a schimbat generația. Avem nevoie de un proiect prin care să construim o echipă mare, avem nevoie de viziune.

- Eu sunt doar unul dintre cei care iubesc România. Ca să faci un proiect mare trebuie să-i aduci pe cei mai buni, care știu cu ce se mănâncă fotbalul. Avem tineri foarte talentați, dar trebuie să-i ajutăm.

"Baza trebuie să fie jucătorii de la U21"

- Trebuie să lucrăm la un proiect, să formăm o generație. Baza trebuie să fie jucătorii de la U21, au demonstrat că au potențial mare. Nu judecați de pe azi pe mâine, aveți răbdare, o să vedeți. Toată România e tristă acum, așa cred eu.

- Știți care este calitatea numărul unu a unui lider ? Se împlinește tot ce zic ! Doar atunci te vor urma ceilalți. Toți 20 de milioane știm teoria, la practică e mai greu. Trebuie să ai CV, să ai experiență. Experiența este singurul lucru care nu se cumpără în lumea asta. Experiența se capătă în timp, după foarte multă muncă. Succesul se planifică, nu ține de noroc, de miracol.

- Ca să ajungi să fii foarte bun ai nevoie de constanță, de o linie foarte bună. Acest lucru se obține în timp. Nu vreau să vorbesc despre ceilalți, mă interesează doar România. Refuz să cred că nu găsim 15 jucători în România. Secretul stă în a ne analiza noi pe noi. I-am bătut pe toți, nu trebuie să fim invidioși pe ei !

Sursa: Farul ConstanțaŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.205 secunde