​Care sunt cele mai bine cotate plaje de la Marea Neagră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
​Care sunt cele mai bine cotate plaje de la Marea Neagră
Turism 06 Mai 2019 / 19:23 2371 accesări 0 comentarii
Marina Regia Beach - Năvodari

Marina Regia Beach - Năvodari

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a selectat 9 dintre cele mai îngrijite plaje aflate pe țărmul Mării Negre. Certificările „Blue Flag” sunt acordate de Foundation for Environmental Education (FEE) plajelor publice sau private care îndeplinesc criteriile legate de calitatea apei, acces facilitat, siguranță și curățenie.

În România sunt trei exemple, dar, cu excepția Georgiei, toate țările cu ieșire la Marea Neagră au plaje certificate „Blue Flag”. Dacă plajele din Ucraina sau Rusia nu au fost cele mai căutate de români în ultimii ani, cele din Bulgaria sau Turcia reprezintă destinații foarte solicitate pentru vacanța de vară, mai ales de către cei care preferă să călătorească folosind mașina personală.

1. Top 3 România: Vega Vintage Beach - Mamaia; Phoenicia Beach - Năvodari; Marina Regia Beach - Năvodari

Escapadele la mare neplanificate sunt cele mai memorabile experiențe, dar distanța este un factor important când se ia acest tip de decizie. Faptul că se află în țara noastră permite pasionaților de călătorii să se urce în mașină și să pornească spre mare, fără rezervare, dar cu speranța că locul găsit le va satisface aăteptările. În ajutorul acestor călători vin cele 3 plaje care garantează o atenție sporită asupra esteticii, functionalității și calități apei. Plajele sunt supravegheate de salvamari echipați corespunzător între orele 07:00 și 20:00, dispun de căi de acces pentru persoane cu dizabilități și de locuri amenajate pentru sporturi de plajă sau de apă și interzic accesul autoturismelor. În plus, grupuri organizate de copii și tineri participă la proiecte cu teme ecologice și desfașoară activități cu scopul de a inspira turiștii să fie mai atenți la păstrarea curățeniei zonei. De asemenea, sunt distribuite materiale informaționale despre protejarea mediului înconjurător.

2. Top 3 Bulgaria: White Lagoon - Albena; Sunny Day - Varna; Venid Beach - Saint Vlas

3. Top 3 Turcia: Bağırganlı Public Beach - Bağırganlı; Fener Public Beach - Samsun; Miliç Çevre Eğitim Plajı - Samsun

Foundation for Environmental Education este responsabilă de certificarea plajelor iar momondo precizează că nu îșiasumă răspunderea îndeplinirii acestor criterii de către unitățile selecționate.

Din aceeaşi secţiune
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.1567 secunde