Carmen Dan la Mamaia, verificare de ochii soacrei și „defilare“ de ochii lumii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
O altă vizită de lucru

Carmen Dan la Mamaia, verificare de ochii soacrei și „defilare“ de ochii lumii

Administrație 28 Aprilie 2018 / 18:00 4297 accesări

După o săptămână plină de „vizite de lucru”, în care părea că tot Guvernul se mută la mare, iaca a venit și rândul ministrului de Interne, Carmen Dan, să verifice cât de pregătite sunt structurile din subordinea sa să înfrunte problemele legate de ordine și siguranță publică ce ar putea apărea odată cu venirea turiștilor pe litoral. De această dată, vizita ministrului Afacerilor Interne a semănat mai mult cu un test de rezistență la care au participat atât polițiștii, jandarmii și pompierii prezenți la prezentarea elementelor de dispozitiv pusă la cale în fața sediului Poliției Mamaia, cât și pentru jurnaliștii prezenți la eveniment.

Deși sosirea ministrului Carmen Dan la Poliția Mamaia era anunțată pentru ora 12.00, ea a trecut cu mult de sfertul academic și și-a făcut apariția după circa 35 de minute față de ora programată, timp în care angajații MAI care participau la prezentare și jurnaliștii veniți să consemneze evenimentul au așteptat în soare și într-o căldură demnă de mijlocul verii. După alte 10 minute petrecute în sediul Poliției Mamaia, Carmen Dan s-a plimbat printre mașinile de Poliție, Pompieri și Jandarmi expuse special pentru prezentare, îndreptându-se spre plajă, unde urma să verifice cortul de prim-ajutor amenajat. „Am organizat această vizită pentru a ne asigura că planul nostru de măsuri pentru minivacanța de 1 Mai funcționează și că toți cei care au responsabilități sunt prezenți și mă interesează ca cetățenii să simtă că suntem prezenți. Ne dorim ca cei care vin pe litoral să ne vadă la datorie și să se simtă în siguranță. Sunt suficiente forțe și pot să vă spun că dintr-o primă evaluare am estimat că vom avea pe litoral o prezență de aproximativ 40.000 de persoane. Noi a trebuit să ne dimensionăm dispozitivul astfel încât să acoperim acest aflux de turiști și să identificăm care sunt zonele în care trebuie să acționăm cu precădere în pregătirea sezonului festival. Ne-am dorit ca cetățenii să înțeleagă cu ce capacități acționăm, ce logistică avem la dispoziție, care este specificul activității pentru fiecare categorie de personal astfel încât fiecare să-și facă o părere cât mai corectă și exactă despre ceea ce înseamnă activitatea angajaților și a MAI în perioada următoare. Avem 800 de polițiști detașați, iar de la sfârșitul anului vom avea alți 250, pe serii. Jandarmii vor interveni în dispozitiv ori de câte ori va fi nevoie. Nu vreau să fim percepuți ca o instituție agresivă, dar vreau să se știe că suntem atenți!”, a spus ministrul Carmen Dan.

Odată finalizate verificările elementelor de dispozitiv, minsitrul Afacerilor Interne, alături de mai multe persoane cu funcții înalte fie pe plan local, fie pe plan național, a pornit în „vizita de lucru” propriu-zisă, care a constat mai mult într-o defilare pe pietonala din stațiunea Mamaia, mai mult de ochii lumii care se mai oprea să facă poze. Din păcate, grupul care se deplasa alături de Carmen Dan a cam încălcat regulile de circulație, deplasându-se, adesea, pe pista de bicicliști, determinându-i pe cei care se deplasau pe două roți fie să oprească, fie să ocolească grupul pe zona pietonală. Deh, „e grele” cu civilizația asta.12
Pagina a fost generata in 0.2161 secunde