Carnagiu în Paris: teroriștii au ucis peste 130 de oameni!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Carnagiu în Paris: teroriștii au ucis peste 130 de oameni!

Externe 14 Noiembrie 2015 / 09:25 2015 accesări

Potrivit unui bilanţ provizoriu, 128 de persoane au murit în atentatele comise vineri seară la Paris, iar 200 sunt rănite, 99 fiind în stare critică.

Sâmbătă dimineață s-a aflat că un jurnalist român care lucrează la France 24 se află printre victimele atacurilor de vineri seară de la Paris, el fiind internat în stare gravă, anunță, pe Facebook, apropiați ai acestuia.
"Andrei Marian Mihai este un jurnalist român care lucrează la France 24. Acum el se află în comă indusă în urma atentatelor de la Paris", a scris o prietenă a luipe Facebook.

MAE nu are nicio informare oficială că printre victimele de la Paris s-ar afla cetăţeni români

MAE a informat sâmbătă dimineaţă că, până la această oră, nu deţine nicio informaţie oficială conform căreia printre victimele atentatelor de la Paris se află şi cetăţeni români.

Misiunea diplomatică română a contactat serviciul central de asistenţă medicală din Franţa şi spitalele pariziene care au primit răniți, "pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni români".

La Bucureşti, MAE a activat o celulă de criză.

"Ambasada României la Paris continuă activ demersurile legale pe lângă autorităţile franceze competente pentru a obţine informaţii suplimentare şi pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni români. Ministerul Afacerilor Externe informează că, până la această oră, nu există nicio informare oficială din partea autorităţilor franceze în acest sens", se spune în precizările MAE.

"De asemenea, misiunea menţine legătura cu Celula de Criză a MAE francez şi Celula interministerială de Criză de la Ministerul de Interne francez, fiind în aşteptarea unei liste centralizate a persoanelor decedate sau rănite în atacuri.Verificările sunt în curs, iar misiunea diplomatică română este pregătită să acorde asistenţă consulară", mai spune MAE.

În noapte de vineri spre sâmbătă au avut loc mai multe atentate, soldate cu explozii şi incidente armate în Paris.

UPDATE 03.01
Cel puţin 140 de morţi în urma atacurilor teroriste din Paris
Conform unor surse oficiale, cel puţin 140 de persoane au fost ucise în urma atacurilor teroriste comise în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă la Paris, anunţă un oficial de la Primăria capitalei Franţei, citat de Reuters.

UPDATE 02.40
Aproximativ 1.500 de militari, mobilizaţi în Franţa după atentatele de la Paris

Administraţia Francois Hollande a decis mobilizarea a 1.500 de militari în întreaga ţară, pentru misiuni de ajutare a Poliţiei şi Jandarmeriei, în contextul atentatelor de la Paris.

UPDATE 02.20
Circa 100 de morţi în sala de concerte din Paris
Mulți ostatici au fost uciși de atacatori, conform unui martor de la fața locului, care a reușit să sune presa franceză.
Aproximativ 100 de ostatici au murit în sala de concerte din Paris atacată de terorişti islamişti, anunţă surse din cadrul Poliţiei, citate de AFP.
Preşedintele François Hollande, premierul Manuel Valls, ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, şi ministrul Justiţiei, Christiane Taubira, s-au deplasat la locul masacrului.
Informaţia privind numărul morţilor nu a fost confirmată însă oficial.
Sute de persoane asistau la concertul grupului hard rock Eagles of Death Metal în momentul atacului. Martorii afirmă că zeci de persoane au fost ucise în sala de concerte, unde a fost "o baie de sânge".

Iohannis: Am primit cu durere și consternare știrea privind atacurile teroriste de la Paris
Președintele Klaus Iohannis s-a declarat, sâmbătă, consternat de atacurile teroriste de la Paris și a exprimat solidaritatea cu poporul francez.

Jurnalist român la France Télévisions: Au fost atentate în șapte zone din Paris

Atacuri armate au avut loc vineri seară în șapte puncte din Paris, spune un jurnalist român de la France Télévisions, adăugând că este pentru prima dată când Franța decretează stare de urgență, în baza unei legi din 1955, iar populația este anunțată prin toate canalele media să nu iasă din case.
Jurnalistul Dorin Ilie de la France Télévisions a declarat, vineri noapte, pentru MEDIAFAX că Prefectura Poliției din Paris anunță pe toate canalele media ca populația să nu iasă din case, fiind mobilizată armata, în condițiile în care a fost decretată stare de urgență în Franța, pentru prima dată, printr-o lege din 1955.
El a precizat că atacuri armate au avut loc vineri seară în șapte puncte din Paris, situația cea mai delicată fiind la Bataclan, unde au fost ucise 15 persoane, iar alte aproximativ 60 au fost luate ostatice. La ora transmiterii acestei știri, are loc o acțiune în forță a Poliției și Jandarmeriei, la sala în care sunt luați ostatici.
"Se pare că acești teroriști nu sunt persoane cu care se poate negocia, nu se știe dacă au și bombe. Un martor care a reușit să iasă spunea că două-trei persoane au intrat în sală înarmate și au început să deschidă focul în mulțime. În același timp, a avut loc și o explozie în teatru", a spus jurnalistul.
Potrivit acestuia, atacuri au avut loc în șapte puncte din Paris, iar în zona "Stade de France" au avut loc și trei explozii soldate cu 18 morțí. Un martor relatează că două dintre explozii au fost provocate de doi bărbaţi kamikaze.


UPDATE 02.07
Teroriştii care luaseră ostatici într-o sală de concerte din Paris au fost neutralizaţi
Conform MEDIAFAX, Paris, operaţiunea lansată de forţele speciale franceze în sala de concerte din Paris unde erau sute de ostatici s-a încheiat, cel puţin doi terorişti fiind .
neutralizaţi, anunţă surse citate de Le Figaro.


UPDATE 01.34
Preşedintele Francois Hollande a decretat starea de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei şi a dispus închiderea temporară a frontierelor.
"Toate forţele posibile trebuie mobilizate pentru neutralizarea teroriştilor", a declarat Hollande, cerând mobilizarea armatei.
"Parisul a fost ţinta unor atacuri fără precedent", a subliniat Hollande.
Cel puţin două explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc vineri seară în faţa "Stade de France", în cursul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. La meci asista şi preşedintele Francois Hollande, care a fost evacuat în siguranţă. Hollande va face curând o declaraţie adresată naţiunii.

UPDATE 01.22

Preşedintele Francois Hollande a decretat starea de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei şi a dispus închiderea temporară a frontierelor.
Franţa declanşează Planul Alpha - reacţie la atentate multiple
Administraţia de la Paris a declanşat Planul Alpha - reacţie la atentate multiple -, iar Guvernul va organiza o şedinţă de urgenţă, în contextul atacurlor teroriste soldate cu cel puţin 60 de morţi.

UPDATE 00.30
Bilanţul atentatelor din Franţa este de cel puţin 40 de morţi

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise, iar alte sute sunt rănite în urma atacurilor teroriste comise vineri seară în Paris, anunţă surse din cadrul poliţiei citate de AFP.
Cel puţin două explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc vineri seară în faţa "Stade de France", în cursul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. La meci asista şi preşedintele Francois Hollande, care a fost evacuat în siguranţă.
În paralel, terorişti au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului.
În sala de concerte din zona Bataclan, în sectorul 10 al Parisului, persoane înarmate au ucise zeci de persoane şi ţin ostatice alte câteva sute. În momentul atacului, în sală avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal.
Autorităţile franceze par depăşite de situaţie.
Cel mai probabil este vorba de atentate coordonate care poartă marca unor organizaţii teroriste precum Al-Qaida sau Stat Islamic.


Mai multe explozii şi incidente armate au avut loc vineri seară în centrul Parisului, în zona Stade de France, unde avea loc un amical între echipele de fotbal ale Franţei şi Germaniei, mai multe persoane fiind ucise.
Două explozii au avut loc în zona Stade de France, iar preşedintele François Hollande, care asista la meci, a fost evacuat de serviciile de securitate.
În paralel, au fost semnalate cel puţin trei incidente armate în zonele Fontaine au Roi, Charonne şi Bataclan.
Ministerul francez de Interne a creat o celulă de criză.
Au fost introduse perimetre de securitate, iar în zonă au fost trimise echipe de prim-ajutor.

În jurul orei locale 22.30, Prefectura de poliție a spus că au fost "cel puțin trei atacuri armate, poate patru în sectorul Bataclan (arondismentul XI) și strada Charonne (arondismentul X).

UPDATE 00.08
Cel puţin 26 de morţi în urma atentatelor din Paris

Cel puţin 26 persoane au murit în exploziile şi în atacurile cu arme automate comise vineri seară la Paris, anunţă surse din cadrul Poliţiei citate de AFP.
Persoane înarmate au luat zeci de ostatici într-o sală de concerte din Paris, afirmă surse din cadrul Poliţiei franceze citate de AFP.
Potrivit unor surse din cadrul poliţiei franceze, cel puţin 60 de persoane au fost luate ostatice într-o sală de concerte.
Atacul a avut loc în sala de concerte Bataclan, unde era un spectacol al grupului hard rock Eagles of Death Metal.
Potrivit unor martori, s-a auzit o explozie foarte puternică în timpul concertului şi zeci de focuri de armă.

UPDATE 23.45

Persoane înarmate au luat mai mulţi ostatici într-o sală de concerte din Paris, afirmă surse din cadrul Poliţiei franceze citate de AFP.
Cel puţin 18 persoane au murit în exploziile şi în atacurile armate comise vineri seară la Paris, anunţă surse din cadrul Poliţiei citate de AFP.12