CARNAVALUL DE LA RIO 2018, început cu scandal

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
CARNAVALUL DE LA RIO 2018, început cu scandal
Externe 10 Februarie 2018 / 15:40 1203 accesări 0 comentarii

Carnavalul de la Rio de Janeiro a început, vineri, primarul Marcelo Crivella stârnind din nou controverse, după ce, deşi a participat la ceremonia de deschidere a evenimentului, spre deosebire de anul trecut, acesta a refuzat să îi înmâneze personal Regelui Momo cheia oraşului, scrie AFP.com. Pe treptele din faţa primăriei, Regele Momo, monarhul obez şi jovial care simbolizează efervescenţa nebunească a uneia dintre cele mai mari sărbători populare de pe planetă, a primit cheia simbolică a oraşului de la un subordonat al primarului. Crivella l-a îmbrăţişat pe Regele Momo şi pe restul „familiei regale a carnavalului", dar a evitat să atingă cheia oraşului. Înainte de ceremonia de deschidere a carnavalului, nu a fost clar dacă Marcelo Crivella va fi prezent la eveniment.

Crivella este episcop al uneia dintre cele mai puternice biserici evanghelice din Brazilia, iar anul trecut, în primul an de mandat, el a fost absent la ceremonia de deschidere a carnavalului. Primarul nu a fost prezent nici la paradele de pe Sambodromo – unul dintre cele mai importante evenimente anuale ale oraşului. Atitudinea rezervată a lui Marcelo Crivella faţă de carnaval se află în contrast puternic cu cea pe care a avut-o predecesorul său, Eduardo Paes şi mulţi alţi foşti primari ai oraşului. Fanii carnavalului spun despre Crivella că este împotriva petrecerii din motive religioase şi că este în stare să strice evenimentul pentru întregul oraş.

„Toată lumea ştie că este evanghelic şi că influenţa bisericii evanghelice creşte mult în Brazilia. Însă, amestecarea politicii cu religia nu este în regulă nicăieri în lume", a spus Elizabeth Saar, un sociolog din Brazilia care s-a aflat în faţa primăriei înainte de ceremonia de deschidere a carnavalului.

Totuşi, în Brazilia, milioane de persoane sunt atrase de bisericile evanghelice şi de politicienii adepţi ai acestei religii, în parte ca reacţie la sărăcie şi violenţă.

„Nu este adevărat ceea ce spun unii oameni, că primarul are un fel de prejudecată împotriva carnavalului. Nu vreau să stric petrecerea", a spus Crivella.

„Inimile noastre suferă din cauza violenţei. Carnavalul aduce speranţă", a adăugat el.

Potrivit AFP, la carnavalul de la Rio de Janeiro participă 6 milioane de oameni. Între aceştia se numără aproximativ 1,5 milioane de turişti din Brazilia şi din străinătate. Mulţi dintre aceştia participă la petrecerile de stradă, în timp ce doar 72.000 pot urmări parada de la stadionul Sambodromo.

Potrivit estimărilor primăriei, oraşul câştigă peste un miliard de dolari din turism la acest carnaval, în parte datorită unei medii de 86% de ocupare a locurilor de cazare în timpul evenimentului.

Taguri articol
Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2126 secunde