Cărtărescu și Blandiana - ambasadorii literaturii române la Guadalajara

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cărtărescu și Blandiana - ambasadorii literaturii române la Guadalajara
Cultură 13 Noiembrie 2017 / 17:53 880 accesări 0 comentarii
Ana Blandiana

Ana Blandiana

Dacă vă întrebaţi cine ne va reprezenta la Târgul Internațional de Carte de la Guadalajara, Mexic, aflaţi că nu este nimic nou sub soare. Potrivit ICR, scriitorii Mircea Cărtărescu și Ana Blandiana vor reprezenta literatura română la cea mai importantă manifestare de gen din America Latină. Peste 100 de titluri traduse din literatura română în limba spaniolă vor fi disponibile spre vânzare la standul României, organizat, pentru a doua oară consecutiv, de Institutul Cultural Român, prin filiala sa de la Madrid și Centrul Național al Cărții, în colaborare cu Ambasada României în Statele Unite Mexicane, arată ICR. Desfășurat în perioada 25 noiembrie - 3 decembrie, târgul este al doilea cel mai important din lume în ceea ce privește prezența editorială, după cel de la Frankfurt, și al doilea cel mai mare din lume ca număr de vizitatori, după cel din Buenos Aires. Ediția din 2016 a reunit 1983 de edituri din 44 de țări, peste 20.000 de profesioniști și aproape 2.400 de ziariști acreditați, târgul fiind vizitat de aproape 800.000 de iubitori ai cărții.

Participarea românească cu stand național, în 2016, a coincis cu acordarea Premiului FIL pentru Literatură în Limbi Romanice scriitorului Norman Manea, el devenind, astfel, primul scriitor român recompensat cu acest prestigios premiu. La activitățile derulate pe perioada celor nouă zile de târg au mai participat scriitorii Dan Lungu, Dinu Flămând și Ioana Gruia.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2437 secunde