Cartierul Compozitorilor, pedepsit cu drumuri de țară, noroi și incompetență

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cu ce or fi greșit locuitorii din acea zonă a Constanței? Cartierul Compozitorilor, pedepsit cu drumuri de țară, noroi și incompetență
Administrație 12 Noiembrie 2017 / 17:43 2643 accesări 1 comentariu

Aparent, Cartierul Compozitorilor din Constanța pare că face parte din alt oraș. Sau, dacă ne luăm după aspect, ar putea aparține unui sat amărât, bătut de soartă și falimentar, ai cărui locuitori au fost pedepsiți să se îngroape în noroi cu fiecare drum pe care îl fac. De peste un an, Primăria Constanța se tot laudă că străzile din acest cartier, precum și cele din Baba Novac și Palazu Mare vor fi asfaltate complet, astfel încât să se circule în condiții demne de anul 2017. Toate anunțurile s-au dovedit a fi numai promisiuni deșarte, la fel ca multe alte lucruri puse la cale de administrația constănțeană. După ce, anul trecut, Primăria abia s-a moșcăit să asfalteze șapte străzi amârâte, cu chiu cu vai, anul acesta și-a asumat angajamentul pentru alte câteva artere rutiere. Așa cum era de așteptat, nici aceste promisiuni nu au fost respectate.

DOUĂ LUNI PENTRU ȘASE STRĂDUȚE NU AU FOST DE AJUNS

Mai exact, în septembrie, autoritățile locale din Constanța au început lucrările de asfaltare a străzilor: Constantin Bobescu, Sergiu Celibidache, Barbu Filaret, Tiberiu Brediceanu, Gheorghe Dumitrescu, Gheorghe Dima, Mihai Jora și Operei. Deși toate aceste artere rutiere trebuiau să fie gata în maximum două luni de la începerea lucrărilor, termenul de finalizare înscris pe panoul de informare fiind 12 noiembrie 2017, un constănțean ne-a sesizat cu privire la faptul că lucrurile nu stau chiar așa. „Confort Urban trebuia să termine azi (duminică, 12 noiembrie - n.r.) asfaltarea străzii Constantin Bobescu din Constanța. Termen asumat prin panoul informativ. Lucrările sunt departe de a fi terminate. Anul trecut, în același cartier, Compozitorilor, s-a întâmplat la fel. Atunci au șters de pe panou data de finalizare. Una din străzi e asfaltată. Dar numai cu un strat, nu și cu cel de uzură. Fără borduri și trotuare”, a spus constănțeanul, care ne-a trimis și poze realizate chiar în ziua în care, conform panoului de informare, trebuiau finalizate lucrările. Acesta ne-a informat că singura stradă asfaltată, dar nu complet, este Sergiu Celibidache, celelalte fiind încă în stadiu... necirculabil.

CUM ÎȘI ACOPERĂ PRIMĂRIA IGNORANȚA

Culmea, la fel s-a întâmplat și anul trecut, când, pentru că nu s-a respectat termenul-limită, reprezentanții administrației locale au șters data finalizării de pe panourile de informare. Amintim că anul trecut a început asfaltarea a 22 de străzi din cartierele Compozitorilor, Baba Novac, Palazu Mare și Veterani. În Cartierul Compozitorilor erau vizate străzile: Eduard Caudella, Haricleea Darclee, Dinu Lipatti, Iosif Ivanovici, Titus Cergău, Rapsodiei și Clopoțeilor. În Palazu Mare au fost incluse în programul de asfaltare următoarele artere rutiere: Liviu Rebreanu, George Topârceanu, Lucian Blaga, Măcinului, Gospodăriei și Alexandru Sahia. Nu în ultimul rând, în cartierul Baba Novac au fost incluse străzile A.D. Xenopol, Mareșal Al. Averescu, Al. Alexandridi, Govora, Horia, Prelungirea Meșterul Manole, Scheia, Topoloveni, Voievozilor și Vrâncioaiei. Lucrările cu pricina trebuiau finalizate până la jumătatea lui august 2016, însă s-au oprit la jumătate pentru că dirigintele de șantier renunțase la lucrări, iar administrația era nevoită să găsească un nou coordonator al lucrărilor. Anul acesta, însă, singurul motiv plauzibil pentru care Primăria nu și-a respectat angajamentele nu poate fi decât ignoranța. Sau poate indolența.

1 comentariu

Cetățean care își plătește la timp impozitele 19:25:39 / 13 Noiembrie 2017
asfaltare

Mai sunt străzi în Constanța care arată mai rau decat multe străzi din comunele din județ. A se vedea str . Prelungirea Câmpinei. Se merita sa mai plătim impozite???

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2271 secunde