Căruță cu pește braconat, descoperită de Garda de Coastă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Căruță cu pește braconat, descoperită de Garda de Coastă

Eveniment 04 Octombrie 2018 / 10:47 1594 accesări

Poliţiştii de frontieră din Tulcea au oprit pentru control, pe raza localităţii Sarinasuf, o căruță. Aceasta era condusă de cetățeanul român C.G., în vârstă de 65 ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea.

În urma verificării atelajului, au fost descoperite patru plase de tip monofilament (deținerea lor fiind interzisă de lege) în care se aflau 54 kilograme de peşte, din speciile șalău, plătică şi caras, în stare proaspătă, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente legale.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar plasele monofilament, în lungime de aproximativ 240 metri, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte și producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.12
Pagina a fost generata in 0.3502 secunde