Casa Albă confirmă vizita Angelei Merkel în SUA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Casa Albă confirmă vizita Angelei Merkel în SUA

07 Martie 2017 / 22:49 466 accesări

Cancelarul german, Angela Merkel, se va întâlni săptămâna viitoare, la Washington, pentru prima dată, cu președintele american, Donald Trump, a confirmat marți Casa Albă, citată de agenția DPA.

Merkel, a cărei vizită la Casa Albă este programată pentru data de 14 martie, a discutat telefonic cu Trump în luna ianuarie.

Cancelarul german, Angela Merkel, va discuta cu președintele SUA, Donald Trump, despre summitul G20 ce va avea loc în Germania, precum și despre viitorul relațiilor transatlantice, a anunțat luni purtătorul de cuvânt al șefei executivului de la Berlin, Steffen Seibert.

Cu prilejul primei sale deplasări la Washington după învestirea în funcție a președintelui Trump, Merkel îi va face cunoscute liderului de la Casa Albă problemele pe care cabinetul său se așteaptă să le vadă pe agenda summitului G20, prevăzut pentru 7 și 8 iulie la Hamburg.

Seibert a menționat că șefa guvernului nu va fi însoțită de o delegație de afaceri în timpul primei sale vizite la Casa Albă din mandatul lui Donald Trump.

Merkel și Trump au avut un început de relație furtunos, marcat de divergențe legate de probleme comerciale, comentariile președintelui american referitoare la media și încercarea acestuia de a impune restricții de călătorie în SUA, amintește DPA.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2203 secunde