Casa „Ion Mihalache“, refuzată de Ministerul Culturii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Casa „Ion Mihalache“, refuzată de Ministerul Culturii

Monden 29 Aprilie 2015 / 00:00 446 accesări

Casa memorială „Ion Mihalache“ din Argeș se alătură celorlalte trei clădiri de patrimoniu - Cula Greceanu de la Măldărești, Castelul Teleki din Dumbrăvioara și Castelul Pogany din Retezat - asupra cărora Ministerul Culturii refuză să-și exercite dreptul de preemțiune.

„Începând cu momentul recepționării refuzului Ministerului Culturii de a exercita preemțiunea statului la cumpărarea monumentului istoric (n.r. - oferta refuzată a avut valoarea de 50.000 de euro), Artmark Historical Estate poate legal proceda la punerea acestuia în vânzare, prin licitație, concurs de oferte sau prin tranzacție privată”, au precizat reprezentanții Artmark Historical Estate, divizia specializată în vânzarea de monumente istorice și de artă.

Casa Memorială „Ion Mihalache“ reprezintă astăzi un ultim artefact de rememorare a marelui om politic, care a pus bazele Partidului Țărănesc în decembrie 1918, fiindu-i președinte până în 1926. După venirea la putere a comuniştilor, Mihalache a fost arestat în lotul Maniu și condamnat la închisoare pe viață.

„Alegerea acestei reședințe de către Ion Mihalache nu este întâmplătoare. Aflată la doar 20 km nord de Topoloveni, locul de naștere al lui Mihalache, casa prezintă totodată și un specific față de care politicianul resimțea afinități puternice -tradiția. După 1947, proprietatea intra în posesia statului comunist”, se arată în comunicatul Artmark Historical Estate.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1712 secunde