Cât de periculos este vorbitul la telefonul mobil?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cât de periculos este vorbitul la telefonul mobil?
Ştiință 06 Februarie 2018 / 14:28 554 accesări 0 comentarii

Institutul Naţional de Sănătate din Staele Unite a prezentat recent rezultatele unui studiu, al cărui cost se cifrează la 25 de milioane de dolari, cu privire la efectele expunerii animalelor la radiaţiile telefoanelor mobile.

Rezultatele acestui studiu complex diferă de la caz la caz, în unele situații animalele prezentând un risc crescut de dezvoltare a tumorilor sau distrugerii ţesuturilor oriADN-ului, iar în altele, nefiind observate simptome ale vreunei afecţiuni.

Potrivit rezultatelor prezentate de John Bucher, cercetător implicat în cadrul studiului desfăşurat pe o perioadă de 10 ani, având în vedere inexistenţa unui tipar şi faptul că subiecţii au fost şoareci, nu oameni, rezultatele nu pot fi extrapolate şi la oameni.''În acest moment nu considerăm că înţelegem suficient rezultatele'', a declarat Bucher.

În cadrul studiului realizat de Programul Naţional de Toxicologie din SUA au fost testate 3.000 de animale, demers care este considerat a fi cea mai amplă cercetare de acest tip privind efectele radiaţiilor asupra şoarecilor. În cadrul studiului, cele mai importante efecte au fost detectate în cazul masculilor care au dezvoltat tumori în zona nervilor din jurul inimii. De asemenea, specialiştii au descoperit degradarea ţesutului cardiac atât la femele, cât şi la masculi.

Dacă rezultatele vor fi confirmate, Bucher afirmă că acest tip deradiații pare să fie un carcinogen ''slab''. În cadrul cercetării, şoarecii au fost amplasaţi în camere speciale, unde au fost expuși unui nivel de radiaţii similar cu cel emis de telefoanele 2G şi 3G, timp de nouă ore pe zi.

Rezultatele au sugerat o uşoară degradare a ADN-ului şi a ţesutului, însă ''nu înţelegem suficient de bine pentru a explica semnificaţia biologică''.

Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2553 secunde