Cât plătește un părinte la început de an școlar? Așteptăm mesajele dvs.!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Campanie „Telegraf“ Cât plătește un părinte la început de an școlar? Așteptăm mesajele dvs.!
Educație 12 Septembrie 2016 / 17:55 1526 accesări 10 comentarii

În fiecare început de an școlar, că vor, că nu vor, părinții sunt nevoiți să facă ceea ce nu face școala pentru elevii săi - să finanțeze modernizarea sălilor de clase care nu le oferă elevilor condițiile decente. Fie că pretențiile vin din partea școlilor sau că părinții cu inițiativă din fiecare clasă propun schimbarea parchetului, a lambriului, a băncuțelor, tablei, perdelelor sau jaluzelelor, dotarea clasei cu un calculator, imprimantă, un televizor mare pentru manualele digitale sau alte pretenții, an de an părinții bagă adânc mâna în buzunar la începutul școlii. Asta fără să mai luăm în calcul banii pentru auxiliare, cărți și alte culegeri sau alte materiale necesare pentru fiecare disciplină. De aceea, vrem să aflăm de la dumneavoastră cât mai plătește un părinte la începutul anului școlar și pentru ce mai scoate bani din buzunar. De aceea, vă rugăm să ne scrieți pe adresa de e-mail office@telegrafonline.ro, dar și în secțiunea de comentarii (în ediția online www.telegrafonline.ro) a acestui articol să ne spuneți, chiar și sub protecția anonimatului, ce bani vi se cer la începutul anului școlar și școlile la care învață copiii dumneavoastră.

Loading...

10 comentarii

Popescu 19:33:59 / 12 Septembrie 2016
Bani clasa, scoala

Nu are sens sa vorbim de suma . Se cer bani la Scoala nr. 29 pentru: burete , creta, hartie igienica, dezinfectante, solutii spalat pe jos, saci de gunoi, fondul clasei, fondul scolii, paza ( de ce oare daca de ani de zile exista monitorizare video?), auxiliare. Daca parintii vor mobilier nou( desi nu inteleg cum se strica mobilierul dupa 4 an) scot din buzunar intre 400-600 lei), sau chiar mai mult daca doamna vrea leptop sau tableta. Nu mai vorbim de zugravitul claselor.Ceea ce se intampla la aceasta scoala, sunt convins ca e la fel si la alte scoli.

Răspunde | Raportează | | |+39
nelu 05:56:46 / 13 Septembrie 2016
la subiect

Daca unul din 5 copii nu se/duce la scoala este foarte grav, deja scoala a devenit un lux. Cu aceasta intrebare va rog sa incepeti articolul, scoala este un lux ? Cum reusea comunismul sa-i cuprinda pe toti, sa le dea si carti noi, cand regimul avorturilor era strict interzis, imi este greu sa spun, dar reusisera !, de ce nu mai putem/acum can numarul copiilor este cu mul dar mult mai mic decat al decreteilor si nu uitati, se facea fata.

Constantean 08:17:24 / 13 Septembrie 2016
Se poate si gratis

Nu e nici o problema dacă ELEVII nu vor mai folosi auxiliare, nu vor mai scrie la tablă, nu vor mai da teste scrise pe calculator, nu se vor mai dezinfecta grupurile sanitare, nu se vor mai schimba bâncile rupte DE ELEVI etc. Se poate si ca acum 100 d ani, pentru că astea sunt condițiile pe care le asigură statul scolilor.

mamica 08:52:06 / 13 Septembrie 2016
cat mai multi bani....

Nu inteleg cum o scoala sa nu aiba nici catedra si nici scaun pt invatatoare.....sa nu mai vorbim de bancute sau de dulapuri pentru materialele copiilor........in privinta banilor ar fi cam asa - 300 lei fondul clasei( sa luam tot felul de chestii, perdele, imprimanta profesinala-deh....altfel nu se poate), 100 lei auxiliare...plus o lista nesfarsita, pe 2 coli A4 de rechizite. Asta in conditiile in care mai luam si flori la inceput.......si de copil, saracul ce sa mai zicem???.....si el trebuie imbracat, ghiozdan, incaltat....costum de sport....tot ce trebuie unui copil...plus pachetelul de zi cu zi. TRIST....dar adevarat...accentul se pune pe bani si pe tot felul de rechizite,.....plus revistele obligatorii sa le cumpere copii.....si tot felul de concursuri inventate.....ACCENTUL ar trebui sa se pune pe copii....nu pe partea materiala.... De altfel ne miram ca rata abandonului scolar e mare!!!!!......se pare ca scoala a ajuns un lux ce nu si-l permite toata lumea....

dobre 12:00:30 / 13 Septembrie 2016
Pentru Constantean

Amice, 4 ani am cerut ca din banii pentru fondul scolii sa se renoveze total toaletele la scoala 39. Ghici ce? Nicio problema daca nu s-au renovat. Banii se justificau cu bonuri pentru consumable gen detergent, sapun etc. . Bonuri din astea iti aduc cate vrei. Nicio problema ca era la fel de dezastru. Deci merrita dati bani pentru ce spui tu? Nicio problema ca se cauta pentru cei care intra prima data la scoala clasa cea mai distrusa, doar sunt multi ca tine.

Anca 15:17:31 / 13 Septembrie 2016
Inca nu stiu

Va spun saptamana asta, dupa sedinta. Pana una alta uitati rezultatele unui sondaj on-line. Intrebarile 15-16 si 21-22. http://www.isondaje.ro/surveys/results/418591818/

Anca 15:20:07 / 13 Septembrie 2016
Rezultate

Aici sunt rezultatele http://www.isondaje.ro/res/41859181864927/ Si aici se poate completa chestionarul: http://www.isondaje.ro/sondaj/418591818/

liliana 15:41:08 / 13 Septembrie 2016
mamica

Eu am cheltuit doar pe rechizite in jur de 300 de lei, dar astazi, a venit cu o lista bunicica cu restul rechizitelor pe care trebuie sa le achizitionam tot noi. Numai doua dictionare costa 50 de lei, si nu dintre cele mai bune, cand poate folosi, acasa cel putin, si calculatorul, mai ales ca pana acum asa a lucrat, intra pe http://dexonline.net/ cand avea nevoie si nu costa nimic, dar daca le-a cerut, cumparam. De fiecare data cand se schimba invatatoarea mai vine fiecare cu cate ca sa ne mai cheltuim banii. Pe vremea noastra erau si copii multi si nici manuale nu cumparam, iar dictionarele le gaseam in biblioteca scolii.

Mamica 19:01:02 / 13 Septembrie 2016
Scoala

Clasa pregatitoare la scoala nr .33=350 lei,paza 70 lei.

Scoala Mircea Santinbreanu/ Bucuresti 10:29:57 / 15 Noiembrie 2016
Bani pentru toate

La aceasta scoala se cer bani pentru toate. Sa se ceara pentru 2-3 manuale , sapun si hartie igienica mi se pare ok. Dar cand au inceput sa se ceara bani pentru dulapul profesoarei ( desi nu inteleg ce s-a intamplat cu vechiul), pentru multifunctionala (ca , de, este vorba de o cladire de birouri), pentru mocheta ( cum adica sa calce copiii nostri direct pe parchet?!), pentru schimbarea perdelelor (probabil actualele nu au chiar o culoare in trend), deja am inceput sa nu mai suport. Se vroia chiar si cumpararea de dulapioare pentru fiecare copil in parte; in conditiile in care ei vin la scoala cu o sticluta de apa si o cutie de sandvisuri. Pana la urma, s-a amanat aceasta achizitie pentru anul viitor. Pe langa toate cheltuielile, care nu sunt deloc putine (sau cu vreun sens), ni s-a spus direct, inca din prima zi, ca noi, parintii, trebuie sa luam acasa perdelele si covorasele sa le spalam. Ok; dar apoi imi voi aduce si eu rufele, sa mi le spele scoala.Acestea sunt doar cateva ; altele urmeaza sa vina, in cel mai scurt timp, iar pe altele nu mi le mai aduc aminte acum. Ce ma surprinde si dezamageste in cel mai sincer mod, este faptul ca tocmai parintii , in special mamele, sunt cei care vin cu majoritatea ideilor. Sunt cateva mame care, ori se plictisesc acasa, ori nu au ce face cu banii, dar vin in continuu cu idei noi, sustinute , bineinteles, de omniprezenta replica-cliseu "In fond o facem pentru copiii nostri". Aceasta este cam singura explicatie pe care o pot da, atunci cand sunt intrebate de utilitatea achizitiei care se vrea a fi facuta. Mai sunt cativa parinti, ca peste tot de altfel, care nu sunt de acord cu toate aceste cheltuieli, dar care se tem sa-si spuna parerea. Am vazut cu ochii mei felul in care se uita ceilalti parinti, inclusiv invatatoarea, cand cineva are alta parere decat ei. Deci, bani se cer in continuare , multi; fie de catre invatatoare, fie de catre cativa parinti mai "straluciti". Pentru parintii care aleg sa-si foloseasca materia cenusie cu care au fost inzestrati, care nu ii lasa pe ceilalti sa gandeasca pentru ei : "Nu va mai fie teama sa spuneti ca nu sunteti de acord cu anumite cheltuieli si , mai ales, retineti ca NU NOI SUNTEM IN SLUJBA SCOLII, CI SCOALA ESTE IN SLUJBA NOASTRA!!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2058 secunde