Cât te costă să-ţi reduci stagiul militar în Turcia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cât te costă să-ţi reduci stagiul militar în Turcia

Externe 26 Iulie 2018 / 16:05 470 accesări

Parlamentul din Turcia a adoptat joi un proiect de lege care reduce serviciul militar obligatoriu pentru tineri, însă acest lucru vine cu un preţ piperat, relatează dpa, preluată de agerpres. Toţi bărbaţii de peste 18 ani trebuie să urmeze un serviciu militar de 12 luni. Conform noului proiect de lege, bărbaţii născuţi începând cu 1 ianuarie 1994 pot face doar 21 de zile de armată, însă numai dacă plătesc 15.000 de lire turceşti (3.100 de dolari), a relatat agenţia naţională de ştiri Anadolu.

Cetăţenii turci care au locuit în străinătate în ultimii cel puţin trei ani vor fi de asemenea scutiţi de serviciul militar. Însă trebuie să plătească 2.000 de euro (2.300 de dolari) şi să participe la un antrenament la distanţă organizat de Ministerul Apărării din Turcia. Nu au fost prezentate însă informaţii despre cum se va desfăşura acest antrenament la distanţă.

Proiectul de lege este sprijinit de parlamentari ai Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP), al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, şi ai aliaţilor de extremă-dreapta ai acestuia, Partidul Mişcarea Naţionalistă (MHP), a precizat Anadolu. Legea va fi acum trimisă lui Erdogan spre promulgare şi apoi va fi publicată în Monitorul Oficial. Parlamentul a luat vacanţă, urmând să îşi reia activitatea la 1 octombrie.12
Pagina a fost generata in 0.2048 secunde