Cât trebuie să plătească statul pentru a returna banii românilor care au crezut în „Brâncuşi e al meu“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cuminţenia Pământului şi Cioloş, în vizorul DNA

Cât trebuie să plătească statul pentru a returna banii românilor care au crezut în „Brâncuşi e al meu“

Justiție 19 Iulie 2017 / 18:11 471 accesări
Cioloş, în atenţia DNA: Cumințenia Pământului nu valora cât s-a spus

Cioloş, în atenţia DNA: Cumințenia Pământului nu valora cât s-a spus

Ca la noi, la nimeni! Cuminţenia Pământului nu a putut fi cumpărată de la proprietarul său, însă câteva mii de români au dat bani pentru ea. Ca să li se restituie aceşti bani, statul român trebuie să plătească 200.000 de lei. Actualul ministru al Culturii, Lucian Romașcanu, susţine că oricum vrea să renegocieze cumpărarea operei de artă cu proprietarul. „Am cerut să mi se spună cum s-a ajuns la acest buget. Din păcate, nu am încă o informație (...). Dacă Cumințenia Pământului va fi din nou scoasă la vânzare, mi-ar plăcea să exercităm dreptul de preempţiune. Mă angajez să aduc în fața Guvernului o nouă procedură de negociere”, a declarat Lucian Romașcanu, miercuri, la Antena 3.

Statul trebuie să plătească 200.000 de lei ca să dea banii înapoi românilor

Ministerul Culturii analizează modalitatea prin care să restituie banii încasați din donații. „Rambursarea sumelor se face contra unor comisioane. Suntem într-un proces de discuție cu Ministerul Finanțelor pentru a găsi modalitatea legală și banii pentru aceste comisioane. Există o estimare la 200.000 de lei”, a mai spus ministrul.

Reamintim că DNA a deschis un dosar penal și a solicitat documente privind procedura prin care Ministerul Culturii, în perioada lui Dacian Cioloș, a încercat cumpărarea Cumințeniei Pământului şi sumele estimate.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2432 secunde