Cât va costa vaccinul anti-COVID-19

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cât va costa vaccinul anti-COVID-19

Sănătate 12 Noiembrie 2020 / 08:39 445 accesări

Uniunea Europeană a încheiat un acord care îi permite să plătească mai puţin decât SUA pentruvaccinul împotriva COVID-19.
Astfel, blocul comunitar va plăti un preţ mai mic decât cel de 19,50 dolari pentru o doză de vaccin, prețul pe care îl plătește Statele Unite ale Americii, relatează Mediafax.

Conform acordului negociat de Comisia Europeană în numele celor 27 de state membre ale UE, acestea vor putea cumpăra 200 de milioane de doze, cu o opţiune de încă 100 de milioane.

SUA au acceptat să plătească un preţ de 19,50 dolari pentru fiecare doză din cele 100 de milioane de doze de vaccin Pfizer, un volum iniţial mai mic decât cel achiziţionat de UE. Însă Washingtonul are o opţiune pentru a cumpăra alte 500 de milioane de doze, potrivit termenilor unui acord care va fi negociat separat, iar preţul pe care îl va plăti este neclar.

Pfizer şi BioNTech SE au anunțat lunică vaccinul său experimental împotriva COVID-19 are o eficienţă de peste 90%, o victorie majoră în lupta împotriva unei pandemii care a ucis peste un milion de oameni şi a afectat economia lumii.

Pfizer și partenerul său german BioNTech sunt primele companii farma care prezintă date de succes după testarea pe scară largă a unui vaccin anticoronavirus.

UE a semnat deja acorduri de aprovizionare cu AstraZeneca, Sanofi şiJohnson & Johnson pentru potenţialele lor vaccinuri împotriva COVID-19.

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1732 secunde